Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ημικρανίες τέλος με αυτά τα tips!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ημικρανίες τέλος με αυτά τα tips!

Ημικρανίες τέλος με αυτά τα tips!

Συμβουλές για να προλάβετε το… κακό!

Οι ημικρανίες είναι από τις πιο συχνές αιτίες πονοκεφάλου. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, παγκοσμίως, ταλαιπωρούνται από αυτές και δε βρίσκουν τρόπο να τις προλάβουν καθώς επίσης και να τις αντιμετωπίσουν.
Μπορούμε να τις προλάβουμε με φυσικό τρόπο; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Πάμε να δούμε πώς:

– Μη μένετε νηστικές για πολλές ώρες: Η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αποτελεί βασικό παράγοντα ημικρανίας καθώς προκαλεί αύξηση της πίεσης. Φροντίστε να καταναλώνετε υγιεινές τροφές κάθε 3-4 ώρες.

– Προτιμάτε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως: άπαχο γιαούρτι και τυρί, αβοκάντο, νιφάδες βρώμης, μήλο, φακές κλπ.
– Αποφεύγετε τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως: ραφιναρισμένο αλεύρι, πατάτες τηγανιτές, γλυκίσματα, μπισκότα, χυμούς με ζάχαρη κλπ.
– Μειώστε τις ποσότητες καφέ που καταναλώνετε μέσα στη μέρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές η υπερκατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια ημικρανική κρίση.
– Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλοί πάσχοντες από ημικρανία έχουν στον εγκέφαλό τους χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης. Πώς θα την αυξήσετε; Επιλέγοντας τις παρακάτω τροφές: μπανάνες, όσπρια, ανάλατους ξηρούς καρπούς, κοτόπουλο, αβοκάντο, λιπαρά ψάρια.

 

migraine bcf41

– Αυξήστε τις ποσότητες νερού που προσλαμβάνετε, καθώς όταν αφυδατώνεστε οι ιστοί που περιβάλλουν τον εγκέφαλο (και αποτελούνται κυρίως από νερό) χάνουν νερό και συρρικνώνονται, με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονος πόνος. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταναλώνετε πάνω από δύο λίτρα νερό την ημέρα.
– Ρίξτε το στα βότανα. Η μέντα, η βαλεριάνα, το μελισσόχορτο, το χαμομήλι, το τήλιο μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον πόνο. Ρίξτε ένα κουταλάκι από το βότανο σε ένα φλιτζάνι με βρασμένο νερό και αφήστε το σκεπασμένο για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα μπορείτε να το καταναλώσετε.
– Η έλλειψη μαγνησίου σχετίζεται με τις ημικρανίες. Για αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψή του μέσω των ακόλουθων τροφών: ψάρι, σπόροι σόγιας, μαύρη σοκολάτα, μπανάνα, αβοκάντο, σκούρα λαχανικά, ανάλατοι ξηροί καρποί, σουσάμι, πίτουρο βρώμης, ρεβίθια.
– Ο κακής ποιότητας ύπνος είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πυροδότησης της ημικρανίας. Φροντίστε να πέφτετε νωρίς για ύπνο και να κοιμάστε καθημερινά γύρω στις 8 ώρες.
– Σύμφωνα με έρευνες η τακτική άσκηση αποτελεί ιδανική θεραπεία για την πρόληψη της ημικρανίας. Περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, yoga, Pilates, TRX, χορός… η επιλογή δική σας!

 

 

 

πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika