Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα: “Περιγενννητικές Ψυχικές Διαταραχές-Ενημέρωση και δράσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας της εγκύου και της νέας μητέρας”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3bb9a00

Ημερίδα της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ” με θέμα:

“Περιγενννητικές Ψυχικές Διαταραχές: Ενημέρωση και δράσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας της εγκύου και της νέας μητέρας”,  στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» (www.fainareti.gr) οργανώνει ημερίδα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και ώρες 09.30 – 15.00, με θέμα «Περιγενννητικές Ψυχικές Διαταραχές: Ενημέρωση και δράσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας της εγκύου και της νέας μητέρας».

 

Διακεκριμένοι επιστήμονες από τα  πεδία της Ψυχιατρικής, της Παιδιατρικής – Αναπτυξιολογίας, μαζί με τη Διεπιστημονική Ομάδα της ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ, θα ενημερώσουν για τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη, και για τις επιπτώσεις τους στην ανάπτυξη του νεογνού και του βρέφους, παρουσιάζοντας δράσεις και διαθέσιμες υπηρεσίες περιγεννητικής ψυχικής υγείας στην Ελλάδα,  οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπισή τους.
Στην εκδήλωση ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η συμμετοχή επαγγελματιών υγείας (όπως μαίες/τές, μαιευτήρες – γυναικολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι, ψυχολόγοι,ψυχικής υγείας στην Ελλάδα,  οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπισή τους.

 

Στην εκδήλωση ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η συμμετοχή επαγγελματιών υγείας (όπως μαίες/τές, μαιευτήρες – γυναικολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, ης Ψυχικής Υγείας της Εγκύου, της Λεχωίδας και της νέας Μητέρας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ΕΣΠΑ 2007-2013, , Υπουργείο Υγείας.

 

Στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, μέχρι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο 210-9319054 ή ηλεκτρονικά στο info@fainareti.gr.

Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία Εγκύου και Νέας Μητέρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημερίδα «Γυναίκα-Μητέρα, Αναπηρία & Αθλητισμός»

newsitamea

Με επιτυχία το Αποκριάτικο Γλέντι της ΕΕΑΣΚΠ 2020

newsitamea

Το ΔΥΟ Forum έρχεται στο Ζάππειο γεμάτο καινοτομίες

newsitamea