Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σ.Κ.Π.

Ημερίδα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και το Πάρκινσον

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
333B43
Επιστημονική ημερίδα, με θέμα «Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Νόσος του Πάρκινσον: Μέθοδοι & Τεχνικές Φυσικοθεραπείας», διοργανώνει το περιφερειακό τμήμα Αχαΐας-Ηλείας τού Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών το Σάββατο, 21 Μαΐου.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Στόχος, η ενημέρωση των φυσικοθεραπευτών για τις μεθόδους και τεχνικές αποκατάστασης σε πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας ή νόσο του Πάρκινσον.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η Νόσος του Πάρκινσον είναι νευρολογικές παθήσεις που προσβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν περιορισμό της κινητικότητας, απώλεια της ισορροπίας, αλλαγή στην ψυχολογική διάθεση, σταδιακή απώλεια των γνωστικών ικανοτήτων.
Η φυσικοθεραπεία με τις εξελισσόμενες μεθόδους και τεχνικές μπορεί να περιορίσει την εξέλιξη των συμπτωμάτων, να συμβάλει στη διαχείριση των προβλημάτων που απορρέουν από αυτές τις παθήσεις και να συνδράμει σημαντικά στην αποκατάσταση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή στα «απλά» πρώιμα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Γιώργος Newsitamea

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Προκαλεί συμπτώματα 5 χρόνια πριν τη διάγνωση – Ποια είναι

Γιώργος Newsitamea

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Καινοτόμος θεραπεία προστατεύει τον εγκέφαλο και βάζει φρένο στη νόσο – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika