Newsitamea.gr
AMEA news

Είμαι Παραπληγική!Μου έκοψαν το Ρεύμα και έπαιζα Θέατρο για να μην Στεναχωρηθούν τα Παιδιά μου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

251116163202_2566.jpg

Η συγκλονιστική ιστορία της Αθηνάς Κατσιμπίρη.

Η ζωή είναι σκληρή. Καμιά φορά για κάποιους, γίνεται ακόμα σκληρότερη. Μια τέτοια περίπτωση, είναι αυτή που εκτυλίχθηκε πριν από λίγες μέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μία οικογένεια βυθίστηκε κυριολεκτικά στο… σκοτάδι.

Μία 35χρονη τετραπληγική γυναίκα με ποσοστό αναπηρίας 90%, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, (ένα 14χρονο κορίτσι, ένα 10χρονο αγόρι και τα 5χρονα δίδυμα) και ο αρραβωνιαστικός της μητέρας, βρέθηκαν για μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα, καθώς τους το έκοψε η ΔΕΗ.

njj.jpg

Όπως εξηγεί στο star.gr, η Αθηνά Κατσιμπίρη «για πρώτη φορά μου έκοψαν το ρεύμα τον Σεπτέμβριο. Χρωστούσα 1.980 ευρώ. Βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι, με βοήθησαν και πλήρωσα 400 ευρώ και μου το ξανασυνέδεσαν μετά από δυο μέρες. Μετά από ένα μήνα ήλθε πάλι ο λογαριασμός γύρω στα 1.500 ευρώ. Πήγα να πάρω το παραπληγικό μου επίδομα και μου είπαν ότι δεν γίνεται να πάρω λεφτά γιατί πρέπει να καταθέσω νέα χαρτιά. Ο αρραβωνιαστικός μου, ο Παναγιώτης είναι άνεργος. Δεν είχαμε λεφτά να πληρώσουμε τον λογαριασμό».

Η ίδια εξήγησε στο star.gr πως προσπάθησε να βρει τον διευθυντή της ΔΕΗ για να κάνουν κάποιον διακανονισμό αλλά δεν μπορούσαν. Επιπλέον, το ρολόι ήταν στο όνομα του παππού της, κάτι που έπρεπε να αλλάξει.

«Επί μία εβδομάδα ήμασταν χωρίς ρεύμα. Ζούσαμε με πετρογκάζ και κεριά. Τα παιδιά μου γύριζαν από το σχολείο και μελετούσαν αμέσως γιατί είχε φως. Μετά τις πέντε- πεντέμιση η ζωή μας ουσιαστικά σταματούσε.

h.jpg
Το βράδυ περιμέναμε να κοιμηθούν πρώτα τα παιδιά και μετά ξαπλώναμε και εμείς. Τους κάναμε θεατρικά και τραγουδούσαμε για να μην στενοχωρηθούν. Ευτυχώς, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» μας συνέδεσε το ρεύμα και πάλι. Χθες μπήκε ένα τέλος σε όλα. Πήγαμε στη ΔΕΗ, βάλαμε το ρολόι στο όνομα μου και θα κάνουμε διακανονισμό».

Η Αθηνά μας εξήγησε και τι συνέβη και το χρέος της στην ΔΕΗ ανέβηκε στα ύψη. «Όλα συνέβησαν πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο άντρας και πατέρας των παιδιών μου άφησε απλήρωτους τους λογαριασμούς και μας παράτησε αφού μου πήρε τα χρήματα μου! Μετά ξεκίνησε η κατηφόρα. Τώρα η κατάσταση μας είναι τραγική. Ευτυχώς, βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι και έχουν προσφερθεί για να μας βοηθήσουν. Εμείς θέλουμε απλά να μην λείψει κάτι στα παιδιά μας. Να μεγαλώσουν σωστά και όχι με ελλείψεις».

Της Αλέκας Νικόλα / star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea