Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Ηλεκτροκίνητη ράμπα για ΑμεΑ σε παραλίες της Αναβύσσου και του Λαγονησίου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1713077

Ηλεκτροκίνητη ράμπα για ΑμεΑ σε παραλίες της Αναβύσσου και του Λαγονησίου

Ο Δήμος Σαρωνικού προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικής ηλεκτροκίνητης ράμπας κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία Αλυκές Αναβύσσου και στην παραλία Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι.

Για τη διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες κατασκευάστηκε ξύλινος διάδρομος, ο οποίος οδηγεί στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι.

Πρόκειται για μία κίνηση ευαισθησίας και ανθρωπιάς, καθώς όλοι έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν τη θάλασσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η θαλασσοθεραπεία και το κολύμπι αποτελεί τον καλύτερο και πλέον ενδεδειγμένο τρόπο αποκατάστασης ασθενών με κινητικά προβλήματα.

«Ο Δήμος μας διαθέτει το προνόμιο να έχει πληθώρα ακτών και παραλιών, καθαρές θάλασσες και ιδανικά νερά κολύμβησης. Με την τοποθέτηση της ηλεκτροκίνητης ράμπας στις παραλίες Αναβύσσου και Λαγονησίου, παραλίες με ασφαλές βάθος, οι συμπολίτες αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου μας θα μπορούν να χαίρονται το κοινό αγαθό, της θάλασσας, με ελεύθερη πρόσβαση και τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να διασφαλίζεται στο μέτρο του δυνατού η αυτονομία τους. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε τις υποδομές ώστε να απολαμβάνουν όλοι το δικαίωμα στο καλοκαίρι, το δικαίωμα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού, σεβόμενοι τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας και λειτουργώντας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», τονίζει ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης.

Τις ειδικές ράμπες παραχώρησε στον Δήμο Σαρωνικού η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από αίτημα του Δήμου, ενώ την εγκατάσταση ανέλαβε η συνεργαζόμενη εταιρεία με μηδενικό κόστος για τον Δήμο Σαρωνικού.

www.zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou