Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Ηλεκτρική ράμπα για τη μεταφορά των ΑμεΑ στη θάλασσα αγοράζει ο Δήμος Καλαμάτας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

rabaaa

Ηλεκτρική ράμπα για τη μεταφορά των ΑμεΑ στη θάλασσα αγοράζει ο Δήμος Καλαμάτας

Τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να κολυμπήσουν πλέον στην παραλία της Καλαμάτας
Στην πατρίδα μας οι υποδομές που εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία δεν είναι επαρκείς. Ατυχώς, ο σχεδιασμός των κατασκευών απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια αλλάζει σταδιακά η συγκεκριμένη πρακτική.
amea2.jpg

Για παράδειγμα, ο Δήμος Καλαμάτας πρόκειται να εγκαταστήσει ειδικό σύστημα στην πλαζ της Ανάστασης, το οποίο θα μεταφέρει στη θάλασσα τα άτομα με αναπηρία  που μετακινούνται με καροτσάκι.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται για μια ηλεκτρική ράμπα, που θα κοστίσει 35.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν από τους δημοτικούς πόρους. «Αυτό θα το κάνουμε γιατί το χρωστάμε στον κόσμο που έχει κινητικά προβλήματα» σχολίασε.
amea1.jpg

Επιπλέον, είπε ότι στην περιοχή πάνω από την πλαζ θα οριοθετηθούν και κάποιες θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα των ατόμων με αναπηρία. Αυτό θα γίνει σε συνδυασμό και με το έργο που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, για την ανάπλαση στην Ανάσταση.
Σημειώσαμε παραπάνω ότι μία ράμπα, σίγουρα δεν είναι αρκετή, αλλά είναι μια αρχή. Είναι επιτακτική ανάγκη ανάλογες ράμπες να δημιουργηθούν και σε άλλα σημεία της παραλίας. Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων.

www.tharrosnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea