Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Οικογενειακό επίδομα, τέταρτη δόση, 2016, επίδομα ΟΑΕΔ και δώρο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

oga1

Το διάστημα εντός της εβδομάδας πριν τα Χριστούγεννα προγραμματίζει ο ΟΓΑ να πληρώσει τη δ’ δόση του 2016 για το οικογενειακό επίδομα. Ειδικότερα το διάστημα από 19 έως και 22 Δεκεμβρίου ο ΟΓΑ θα καταβάλει το οικογενειακό επίδομα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) αφού το κονδύλι που απαιτείται έχει εξασφαλιστεί. Η πληρωμή δεν θα αφορά μόνο την δ’ δόση για το 2016 αλλά και εκκρεμότητες δικαιούχων που δεν έχουν πληρωθεί.

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 770 χιλιάδες οι δικαιούχοι, ενώ η δαπάνη για την καταβολή της τελευταίας δόσης, είναι πιθανό να προσεγγίσει τα 185 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η δαπάνη για οικογενειακά επιδόματα το 2016 έφτασε τα 675 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων και τον αριθμό των τέκνων.

ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλονται επίδομα και δώρο Χριστουγέννων

Από την Παρασκευή 16.12.2016, θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2016 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Επίσης, σπό την Παρασκευή 16.12.2016, θα προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 17.12.2016 μέχρι και 8.1.2017.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Όπως επισημαίνει ο ΟΑΕΔ, ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων, στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2017 στους συνταξιούχους του ΟΓΑ αλλά και των υπόλοιπων Ταμείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα γίνει νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν ως εξής:

1. Στους συνταξιούχους Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ, στις 20 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη.

2. Στους συνταξιούχους Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο, στις 22 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

3. Οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑ) στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

4. Τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο και Δεκέμβριο στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη».

madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

«Τρέχει» το επίδομα με 600 ευρώ στο χέρι: Προλαβαίνεις την αίτηση, έχει μόνο 2 προϋποθέσεις – Ποιοι το παίρνουν

Efi Nika