Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Υιοθέτησαν Σκυλάκι με Αναπηρία και τους… δικάζουν!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

skylitsa_moli-yiothetisan-amea-skyli

Πάνω που νόμιζα ότι τα ‘χω δει όλα, κυρίες και κύριοι, συνέβη κάτι, εδώ στην εξοχή του Μαραθώνα, που και να μου το λέγανε δεν θα το πίστευα. Το είδα, πίστεψα ότι πράγματι συνέβη, το είπα και σε άλλους κατοίκους της περιοχής και καράφλιασαν κι αυτοί. Αλλά ας μη σας κρατάω άλλο σε αγωνία.

Πέρσι τέτοιον καιρό, που λέτε, κάνοντας βόλτα με τον δικό μας και τον πανάθλιο Σούρτα, ακούσαμε κλάματα ενός κουταβιού. Ερχονταν από έναν κάδο σκουπιδιών.

Πλησιάσαμε και κάτω απ’ τον κάδο είδαμε ένα πανέμορφο κουταβάκι, το ένα «χεράκι» του οποίου ήταν ατροφικό: ουσιαστικά, το ζωάκι ήταν τρίποδο.

Το σήκωσε ο δικός μου, το ‘βαλε στην αγκαλιά του, το χάιδεψε και το κουταβάκι σταμάτησε το κλάμα. Πήγαμε γρήγορα σπίτι, του έβαλε να φάει κονσέρβα σκύλου κι έφαγε σαν λύκος -τόσο πολύ πεινούσε.

Αλλά, έχοντας ήδη εμάς τους τρεις -εμένα, τον Σούρτα και τον Ταρζάν- ο δικός μας αποφάσισε πως δεν μπορούσε να το κρατήσει. Και το ξανάβαλε εκεί που το ‘χαμε βρει.

Αλλοι δύο κάτοικοι της περιοχής σκέφτηκαν να το πάρουν σπίτι τους, άλλα το μετάνιωσαν κι αυτοί. Και το κουτάβι παρέμενε μόνο του κάτω απ’ τον κάδο. Τελικά βρέθηκε ένα γνωστό ζευγάρι, γείτονες κι αυτοί, που αποφάσισαν να πάρουν σπίτι τους και να φροντίσουν το σκυλάκι. Αλλωστε, το ατροφικό του «χεράκι» είχε στην άκρη μια πληγή που έπρεπε να τη δει κτηνίατρος, διότι άρχιζε να σαπίζει.

Ολοι οι κάτοικοι της περιοχής χαρήκαμε και δώσαμε συγχαρητήρια στο ευαίσθητο ζευγάρι για την ανθρωπιά του. Τη στιγμή που άλλοι πάνε και… αγοράζουν σκυλιά ράτσας για να κάνουν το «κομμάτι» τους, εκείνοι υιοθέτησαν ένα εγκαταλειμμένο και ΑμεΑ σκυλάκι, ξοδεύοντας μάλιστα χρήματα που δεν τους περισσεύουν…

Ξαφνικά, μάθαμε τα νέα και πέσαμε ξεροί: ένα ζευγάρι, που έχει σπίτι εκεί κοντά, τους έκανε «αίτηση ασφαλιστικών μέτρων» διότι, λέει, η Μόλι -έτσι «βαφτίστηκε» το σκυλάκι- γαβγίζει και δεν τους αφήνει σε ησυχία.

Και ζητάνε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ή να διώξουν το ζωάκι ή να το κάνουν… να μη γαβγίζει, χρησιμοποιώντας κάποιες ειδικές συσκευές που είδαν, λέει, στο διαδίκτυο! Διότι, ξαναλέει, είναι… αστική περιοχή και τα σκυλιά πρέπει να ζουν μέσα στα σπίτια κι όχι στον κήπο!

Η μικρή και άτυχη Μόλι (φαίνεται το ατροφικό της «χεράκι») στην αγκαλιά του ανθρώπου που την περιμάζεψε και τη φροντίζει
Η μικρή και άτυχη Μόλι (φαίνεται το ατροφικό της «χεράκι») στην αγκαλιά του ανθρώπου που την περιμάζεψε και τη φροντίζει

Τρελάθηκαν οι άνθρωποι όταν πήραν το μπουγιουρντί, το διάβαζαν, το ξαναδιάβαζαν και τσιμπιόντουσαν μπας και βλέπουν όνειρο. Ηρθαν στον δικό μου, πήγαν και σε άλλους γείτονες, τρελαθήκαμε όλοι: τέτοιο πράγμα δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Και πώς να ‘χει ξαναγίνει, όταν:

1. Η περιοχή μας (Δικαστικών Υπαλλήλων, πλάι στο Κωπηλατοδρόμιο) είναι εξοχική -πιο εξοχική δεν έχει! Απ’ τα 2.000 οικόπεδα, ζήτημα είναι αν στα 150 έχουν χτιστεί σπίτια. Τα υπόλοιπα είναι γεμάτα βλάστηση, σαν ζούγκλες.

2. Τα 3 στα 4 σπίτια έχουν 2, 3 και 4 σκύλους στους κήπους τους για λόγους ασφαλείας: σ’ εμάς έχουν μπει 3 φορές διαρρήκτες και σήκωσαν τα πάντα. Και στις 3 φορές ο δικός μας είχε πάρει τούς τότε σκύλους του -τον Αρη και τη Φέη- στην Αθήνα.

Σ’ ένα σπίτι, που δεν είχε σκύλο, μπήκαν κλέφτες και, αν και χτύπαγε ο συναγερμός, τα πήραν όλα -μέχρι και μια μπανιέρα… τζακούζι! Οταν έφτασε η αστυνομία, το σπίτι είχε γίνει «θερινό».

3. Το να γαβγίζουν τα σκυλιά είναι μάλλον φυσιολογικό: αν νιαούριζαν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά είναι και δικαιολογημένο και αναγκαίο: δικαιολογημένο διότι, εξοχή καθώς είναι εδώ, αφθονούν οι αλεπούδες -κάνουν πάρτι κάθε βράδυ- και ξεσηκώνονται οι σκύλοι. Αναγκαίο δε, διότι αποτρέπουν τυχόν κλέφτες, οι οποίοι όταν ακούνε σκύλο φεύγουν για άλλες, πιο ήσυχες γειτονιές…

4. Τέλος, όσες φορές περάσαμε, ο δικός μας κι εμείς, έξω απ’ τον κήπο της Μόλι, την είδαμε να μας κοιτάζει με απορία, χωρίς να βγάζει μιλιά: τόσο φοβισμένο είναι ακόμα το καημένο.

Εν τω μεταξύ, η πλάκα είναι ότι τα κοντινότερα σπίτια σ’ αυτό των γειτόνων που ενοχλούνται απ’ τη Μόλι βρίσκονται σε απόσταση 30, 50 και 60 μέτρων. Και τα τρία έχουν από τρεις σκύλους, που κι αυτοί γαβγίζουν -και δεν νιαουρίζουν. Αλλά μόνο η Μόλι τούς ενοχλεί! Της οποίας ο κήπος ΔΕΝ συνορεύει με τον κήπο τους -παρεμβάλλεται μια ακατοίκητη μεζονέτα… Νόμιζα ότι και οι υπερβολές έχουν όρια, αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν.

■ Η δίκη ήταν να γίνει την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνος (Καπανδρίτι), αλλά ανεβλήθη -λόγω της αποχής των δικηγόρων -για την 7η Ιουλίου. Αν ήταν -δικονομικά- δυνατόν, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής θα πήγαιναν μάρτυρες: όχι να βρει και τον μπελά του ένας άνθρωπος που έδωσε το παράδειγμα του αλτρουισμού και της ανθρωπιάς…

www.efsyn.gr / Συντάκτης: Παναγιώτης Διαμαντής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika