Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Ιδιωτικές κλινικές: ”Δεν κάνουμε πίσω συνεχίζεται η επίσχεση”- Όλο το παρασκήνιο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

36

Ιδιωτικές κλινικές: ”Δεν κάνουμε πίσω συνεχίζεται η επίσχεση”- Όλο το παρασκήνιο!!!

 

Δεν κάνουν πίσω οι ιδιωτικές κλινικές στην επίσχεση  υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων. Στη μέση οι ασθενείς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (στην δύναμη του οποίου ανήκουν οι μεγάλες Κλινικές) αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει τα αναφερόμενα στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διότι αποτελούν συνέχεια ανεκπλήρωτων επαναλαμβανόμενων υποσχέσεων που έχουν αφαιρέσει τον οποιοδήποτε βαθμό εμπιστοσύνης σε προτάσεις του Οργανισμού.
Και συνεχίζει ο ΣΕΚ:
• Θυμίζουμε τις υπογεγραμμένες από Υπουργούς και Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υποσχέσεις του Νοεμβρίου 2011 και του Οκτωβρίου 2013 που δεν υλοποιήθηκαν.
• Θυμίζουμε την εντολή του πρωθυπουργού για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων 2006-2011 τον Δεκέμβριο του 2013, που δεν εκτελέστηκε ποτέ και που τώρα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προσφέρει ως μερική εξόφληση τον Δεκέμβριο του 2014, εξαιρώντας τα οφειλόμενα από το ΙΚΑ.
• Θυμίζουμε ότι μας υποχρεώνουν να παρέχουμε υπηρεσίες 12 μήνες τον χρόνο ενώ αποζημίωσαν μόνο 8 μήνες το 2013 και αποφάσισαν να αποζημιώσουν μόνο 7 μήνες το 2014.
• Θυμίζουμε ότι αναφέρουν υπερβάσεις για να κρατούν claw back όταν ενημερωθήκαμε για τον προϋπολογισμό του 2013 τον Μάϊο του 2014 και τον Ιούνιο για τον προϋπολογισμό του 2014.
• Θυμίζουμε ότι στα ποσά που δεν πληρώνουν, πραγματοποιούν το σύνολο των κρατήσεων (φόρους ΜΤΠΥ κλπ) διότι, όπως μας ενημέρωσαν, θεωρούν ότι αποτελούν έσοδα των κλινικών!
• Θυμίζουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας δευτεροβάθμιας υγείας, παρά την επίθεση εξόντωσής του τα τελευταία χρόνια, διατήρησε το σύνολο των θέσεων εργασίας και πραγματοποίησε επενδύσεις σε σύγχρονη τεχνολογία, για να προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες και πιστοποιημένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.
Επειδή τα πραγματικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους, τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών συνεχίζουν στο σύνολο τους την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, παραμένοντας πάντα θετικοί στον ειλικρινή διάλογο, όποτε και αν το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το κρίνουν σκόπιμο.
Τι λέει ο ΕΟΠΥΥ
Από την πλευρά της η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σημειώνει στην σχετική ανακοίνωσή της:
“Πριν προχωρήσουν οι Ιδιωτικές κλινικές σε επίσχεση εργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών παρουσία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού.
Η δυνατότητα πληρωμής του Απριλίου 2014. Ήδη δόθηκε εντολή οριστικοποίησης και τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθεί.
Πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Ήδη ολοκληρώθηκε η ενταλματοποίηση και εξοφλούνται όλες οι απαιτήσεις μέχρι τέλους του 2011. Με εξαίρεση τις οφειλές του ΙΚΑ για τις οποίες ο Υπουργός Υγείας έκανε συγκεκριμένη πρόταση για χωριστή λύση του θέματος.
Οι ληξιπρόθεσμες του 2012 έχουν ήδη δρομολογηθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα εξοφληθούν.
Με βάση τα ανωτέρω η επίσχεση εργασίας των Ιδιωτικών Κλινικών δεν έχει κανένα λόγο να υλοποιηθεί.
Ο ΕΟΠΥΥ επαναλαμβάνει ότι όλες οι κλινικές που θα γνωστοποιούν επίσχεση στον Οργανισμό, θα εισάγεται και θα συζητείται στο Διοικητικό Συμβούλιο η διακοπή της σύμβασης τους.
iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika