Newsitamea.gr
ΗΙV ΥΓΕΙΑ NEWS

Ιατρικό θαύμα- Το νέο δαχτυλίδι, που μειώνει τον κίνδυνο του Aids στις γυναίκες – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

aids

Ιατρικό θαύμα- Το νέο δαχτυλίδι, που μειώνει τον κίνδυνο του Aids στις γυναίκες – ΦΩΤΟ

Δοκιμάζεται σε 2.629 Αφρικανές με θετικά αποτελέσματα. Περιέχει φάρμακο κατά της μόλυνσης από τον ιό.

Μοιάζει με συνηθισμένο κολπικό δακτύλιο, είναι όμως θαυματουργός απ΄ότι φαίνεται. Προορίζεται για τις γυναίκες και στόχος είναι να τις προφυλάξει από πιθανή μόλυνση από τον ιό HIV με σεξουαλική επαφή.

Ο δακτύλιος τοποθετείται από την γυναίκα στον κόλπο και απελευθερώνει με κανονική συχνότητα ειδικό φάρμακο κατά του ιού. Το φάρμακο αυτό προφυλάσσει τη γυναίκα από το να προσβληθεί από τον ιό ενώ φοράει το δαχτυλίδι, ακόμα κι αν έχει σεξουαλική επαφή με άνδρα φορέα.

Ομως επίσης είναι πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι η κάθε γυναίκα μπορεί να τοποθετήσει μόνη της τον δακτύλιο στον κόλπο της, γεγονός που της δίνει αυτονομία και αμεσότητα στην προφύλαξη.

Τα θύματα του Aids αυτή τη στιγμή παγκοσμίως ξεπερνούν τα 37 εκατομμύρια- περισσότερα από τα μισά είναι γυναίκες. Η πλειονότητα αυτών των γυναικών ζει στην Αφρική, που έχει το υψηλότερο ποσοστό ασθένειας από Aids στον κόσμο. Αυτό τον καιρό λοιπον ο δακτύλιος δοκιμάζεται σε 2.679 γυναίκες στην Αφρική.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The New England Journal of Medicine οι γυναίκες άνω των 21 ετών που χρησιμοποίησαν μέχρι στιγμής τον δακτύλιο συνεχώς για ένα διάστημα, προφυλάχτηκαν από τον ιό κατά 50%. Το καλύτερο ποσοστό επιτυχίας του δακτυλίου από όλες τις κατηγορίες των συμμετεχόντων είναι 56%.
Στις γυναίκες 18-21 ετών, δεν σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία, αλλά οι ερευνητές υποστηρίζουν πως αυτό μάλλον οφείλεται στη μη συνεχή χρήση. Προηγούμενα προϊόντα πρόληψης (τζελ και χάπια) μέχρι στιγμής απέτυχαν, διότι δεν γινόταν συστηματική χρήση και πρόσληψη του φαρμάκου.

Το κολπικό δαχτυλίδι, φοριέται σε μόνιμη βάση, πρέπει να αντικαθίσταται κάθε μήνα και δεν απαιτεί για την εφαρμογή του τη συνεργασία του συντρόφου, όπως ισχύει για το προφυλακτικό.

Κοστίζει 5 δολάρια και έχει ημερομηνία στα 5 χρόνια όταν η συσκευασία είναι σφραγισμένη.

Ο θαυματουργός δακτύλιος έχει υποβληθεί από τους κατασκευαστές για έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές της Νοτίου Αφρικής και της Ευρώπης.

 

www.iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika