Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η τραγική πάθηση των «παιδιών-φιδιών» της Ινδίας. «Αλλάζουν» δέρμα ανά 10 μέρες – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

indiapaidiafidia1

Δύο αδέλφια από την Ινδία, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, είναι αντιμέτωπα με μια καθημερινή δοκιμασία καθώς δίνουν «μάχη» με τη σπάνια πάθησή τους που τούς δημιουργεί σημάδια σαν δέρμα φιδιού στο σώμα τους.

Η 13χρονη Sayali Kapase και ο 11χρονος αδερφός της Siddhant Kapase έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για ένα τύπο ιχθύασης που σημαίνει ότι το δέρμα τους ξεραίνεται και ξεφλουδίζει, όπως των φιδιών. Γι’ αυτό το λόγο τα αποκαλούν «παιδιά-φίδια» και τα ίδια προσπαθούν να ζήσουν συνηθίζοντας αυτή την κατάσταση. Οι δυο γονείς που έχουν ακόμη ένα παιδάκι εννέα μηνών είναι κάθε μέρα μαζί τους στο νοσοκομείο καθώς λαμβάνουν συνεχώς θεραπεία με ειδικές λοσιόν και σαπούνια ώστε το δέρμα τους να παραμένει σε μια καλή κατάσταση.

indiapaidiafidia3

Σύμφωνα με τη Daily Mail, που παρουσιάζει την ιστορία των αδερφών, πρόκειται για μια σπάνια διαταραχή του δέρματος που εμφανίζεται κατά τη γέννηση και παραμένει σε όλο το υπόλοιπο της ζωής του ανθρώπου με το παιδί να αλλάζει δέρμα ανά 10 με 14 λεπτά.

Αυτή η αποβολή της μεμβράνης προκαλεί ερυθρότητα και την εικόνα του δέρματος του φιδιού. Η ιχθύαση είναι μια εξαιρετικά σπάνια δερματική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογική απώλεια του δέρματος ενώ εκτιμάται ότι εμφανίζεται σε μία στις 600.000 γεννήσεις. Είναι δε φανερή από τη στιγμή της γέννησης ή τις πρώτες μέρες και διαρκεί δια βίου. Επιπλέον η κατάσταση δεν είναι μεταδοτική αλλά το προκαλεί ένα μεμονωμένο γονίδιο.

indiapaidiafidia2

Μια επιπλοκή που προκαλείται από την ασθένεια είναι η υπερθέρμανση, καθώς η απολέπιση του δέρματος εμποδίζει τη φυσιολογική εφίδρωση τόσο όταν ο καιρός είναι ζεστός όσο και κατά έντονη άσκηση. Τότε μπορεί να προκληθούν πολύ σοβαρά προβλήματα στο άτομο που πάσχει.

indiapaidiafidia4

indiapaidiafidia5

indiapaidiafidia6

indiapaidiafidia7

indiapaidiafidia8

indiapaidiafidia9

indiapaidiafidia10

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika