Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Οι θαυματουργές παπαρούνες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι θαυματουργές παπαρούνες

Οι θαυματουργές παπαρούνες!!!

 

Παραγωγή φυσικής μορφής μορφίνης έκαναν οι επιστήμονες από Αμερική και Καναδά χρησιμοποιώντας το γνωστό μας άνθος της παπαρούνας. Η μελέτη έγινε από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο Κονκόρντια του Κεμπέκ και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό χημικής βιολογίας «Nature Chemical Biology».

Οι επιστήμονες δημιούργησαν μέσω γενετικής τροποποίησης ζυμομύκητα (μαγιά μπίρας) που μπορεί να μετατρέπει τα σάκχαρα σε οπιοειδή. Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται η τεχνητή απομίμηση όλης της βιοχημικής διαδικασίας μέσω της οποίας το φυτό του οπίου παράγει μορφίνη στη φύση.

Προς το παρόν, η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτική: χρειάζονται 300 λίτρα μεταλλαγμένων ζυμομυκήτων για να παραχθούν μόλις 30 μιλιγκράμ (χιλιοστόγραμμα) μορφίνης.

Παρόλο που με την ανακάλυψη αυτή θα είναι δυνατή η παραγωγή φαρμάκων όπως τα αναλγητικά, από ζυμομύκητες που θα τρέφονται με σάκχαρα, ωστόσο, οι επιστήμονες σταμάτησαν σκοπίμως ένα μόλις βήμα πριν παράγουν την εργαστηριακή μορφίνη και πήραν την πρωτοβουλία να επιβάλουν στον εαυτό τους «μορατόριουμ» στην περαιτέρω έρευνά τους, έως ότου οι αρμόδιες Αρχές μελετήσουν το ζήτημα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η παραγωγή φυσικής μορφίνης, μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε ηρωίνη, ή άλλα αναλγητικά και ναρκωτικά γι αυτό επιβάλλεται να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αξιοποιηθεί ανεξέλεγκτα.

 

naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@