Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η σκληρή φωτογραφία που δείχνει γιατί το ένα από τα τρίδυμα ζει από θαύμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

tom5.jpg

Η σκληρή φωτογραφία που δείχνει γιατί το ένα από τα τρίδυμα ζει από θαύμα

Το μυστήριο της ζωής μέσα στη μήτρα… αλλιώς

Η Sammi Edes από την Αυστραλία είναι πλέον μια ευτυχής μητέρα τριδύμων η οποία συνειδητοποιεί με δέος το θαύμα της ζωής. Γιατί χάρη σ’ αυτό ζει το μικρότερο από τα παιδιά της, ο Tomy.

Μικρότερο μόνο από πλευράς βάρους γιατί το αγοράκι γεννήθηκε ταυτόχρονα με τα αδέλφια του: ήταν τρίδυμα.

Οι γιατροί που βοήθησαν τη γυναίκα να γεννήσει χρωμάτισαν με διαφορετικά χρώματα τα αιμοφόρα αγγεία του πλακούντα σημειώνοντας σε ποιο σημείο μεγάλωνε το κάθε μωρό.

Η φωτογραφία είναι κάπως σοκαριστική αλλά αναμφίβολα εντελώς αποκαλυπτική: ο Jeffrey (πράσινο) και ο Hunter (μπλε) είχαν το μερίδιο του λέοντος στη μήτρα ενώ ο Thomas (κίτρινο) είχε πρόσβαση μόνο σε ένα πολύ μικρό κομμάτι του πλακούντα από όπου τρεφόταν.

Η Edes χαρακτήρισε θαύμα το γεγονός πως ο Thomas γεννήθηκε ζωντανός προσθέτοντας πως αν δεν είχαν αποφασίσει να γεννήσει στην 31η εβδομάδα, το αγοράκι θα είχε πεθάνει.

«Ο μαιευτήρας μου μού ζήτησε να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία του πλακούντα μου σε σεμινάριο. Όταν τον ρώτησα γιατί μου είπε πως ο Thomas δεν θα έπρεπε να ζει, πως και ο ίδιος δεν γνωρίζει πώς τα κατάφερε μέχρι την 31η εβδομάδα και πως είναι ένα μικροσκοπικό θαύμα», περιγράφει η γυναίκα. «Όταν είδα τη φωτογραφία κατάλαβα πως πήρε τη σωστή απόφαση που με έβαλε να γεννήσω τότε. Αποφάσισα να μοιραστώ τη φωτογραφία γιατί είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά. Είναι εκπληκτικό αν σκεφτείς πως αυτός ο πλακούντας κρατά τα μωρά ζωντανά μέσα στη μήτρα».

Ο μικρός Thomas δεν είχε επαρκή παροχή αίματος από τον πλακούντα και δεν πήρε σχεδόν καθόλου βάρος την τελευταία εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Ζύγιζε μόλις 960 γραμμάρια όταν γεννήθηκε ενώ τα άλλα δύο αγόρια είχαν βάρος 1.479 και 1.469 γραμμαρίων.

Για να πετύχουν τη φωτογραφία αυτοί οι γιατροί έριξαν χρώμα στην άκρη του ομφάλιου λώρου κάθε μωρού στον πλακούντα μετά τη γέννησή τους.

Τα δύο αγόρια θα πάνε επιτέλους σπίτι τους την επόμενη εβδομάδα αλλά ο Thomas θα μείνει άλλες 203 εβδομάδες για να αναπτυχθεί πρώτα λίγο περισσότερο.

 

tom1

tom3

tom4

tom5

 

newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika