Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η σκληρή αλήθεια για την προέλευση των εξτένσιον

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 usndiasnm1.jpg

Η σκληρή αλήθεια για την προέλευση των εξτένσιον

Το ντοκιμαντέρ μιας ιδιοκτήτριας αλυσίδας κομμωτηρίων

Το περασμένο έτος, η Riqua Hailes, ιδιοκτήτρια μιας αλυσίδας κομμωτηρίων που ειδικεύεται στα εξτένσιον στο Λος Άντζελες, έφτασε σε ένα κρίσιμο σημείο: μια πελάτισσά της επέστρεψε ένα μήνα μετά την αγορά των ψεύτικων μαλλιών και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να απαιτεί αποζημίωση μιας και τα εξτένσιον ήταν σε άθλια κατάσταση.

Η Hailes είχε προμηθευτεί μια μεγάλη ποσότητα από εξτένσιον από την Κίνα, καταβάλλοντας χιλιάδες δολάρια και ένα μήνα αργότερα έκλεισε εισιτήριο για τη μακρινή χώρα. Ήταν η αρχή για το ντοκιμαντέρ «Just Extensions» που η ίδια η Hailes γύρισε κατά το έξι εβδομάδων ταξίδι της στην Κίνα, την Καμπότζη, την Ινδία, τη Βραζιλία και το Περού σε μια προσπάθεια να μάθει για τη «πηγή» των εξτένσιον και την διαδικασία που ακολουθείται.

Κατά το ταξίδι της αναζήτησης, κατάλαβε γιατί μερικά εξτένσιον κοστίζουν περισσότερο: για παράδειγμα σε ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία, ανακάλυψε ότι έφτιαχναν τέτοια αξεσουάρ, από τρίχες αλόγων. Σε ένα παρόμοιο εργοστάσιο στην Κίνα, η Hailes έγινε μάρτυρας της διαδικασίας: οι εργάτριες έβαζαν σε κουβάδες τα αληθινά μαλλιά γυναικών, όπου τα μούλιαζαν μέσα σε κουβάδες με οξύ προκειμένου να απομακρυνθούν τα μικρόβια. Ακολούθως, τα αναμίγνυαν με συνθετικές τρίχες και τα προωθούσαν σε αγορές ανά τον κόσμο, ως τρίχα που προέρχεται από την Ινδία ή τη Βραζιλία.

Στην Ινδία, η Hailes βρέθηκε σε έναν ναό όπου γυναίκες, άντρες και παιδιά πρόθυμα ξύριζαν τα μαλλιά τους ως μέρος θρησκευτικής τελετής. Τα κομμένα μαλλιά, τοποθετούνταν σε σακούλες και πωλούνταν σε ανθρώπους που αργότερα τα μεταπωλούσαν σε εργοστάσια με εξτένσιον.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι της Hailes στα εργοστάσια παραγωγής εξτένσιον:

usndiasnm8

usndiasnm1

usndiasnm2

usndiasnm3

usndiasnm4

usndiasnm7

usndiasnm6

usndiasnm5

 

www.newsbeast.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou