Newsitamea.gr
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΩΦΩΣΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η κωφή χορεύτρια που αισθάνεται τη μουσική με τα πόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Η κωφή χορεύτρια που αισθάνεται τη μουσική με τα πόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για τη χορεύτρια Lin Ching Lan, η οποία από μικρό παιδί ήθελε να χορεύει. Ωστόσο, γεννήθηκε με σοβαρά προβλήματα ακοής, κάτι που έκανε πολλούς να την απορρίψουν ως χορεύτρια. Η ίδια δεν τα παράτησε ποτέ.

Παρά το γεγονός ότι η Lin Ching Lan απορρίφθηκε από πολλές σχολές χορού, με τη δικαιολογία ότι δεν ακούει την μουσική, η ίδια δεν απομακρύνθηκε από τις αίθουσες χορού και το παρκέ.

“Η προκατάληψή τους μου έδωσε δύναμη”, λέει η Lin Ching Lan σε ένα video με την ιστορία της που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες. “Μία ημέρα ανακάλυψα ότι μπορούσα να νιώσω τον ρυθμό από τις δονήσεις στο ξύλινο δάπεδο. Τελικά, βρήκα έναν τρόπο να ακολουθώ τον ρυθμό με ακρίβεια”.

Η Lin Ching Lan μπορεί να γεννήθηκε κωφή αλλά γεννήθηκε χορεύτρια. Μετά από αρκετά χρόνια εκπαίδευσης και προπονήσεων, έχει κερδίσει βραβεία, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία της Ταϊβάν και έχει δημιουργήσει την πρώτη ομάδα χορευτών με προβλήματα ακοής στη χώρα.

Σήμερα, κατέχει τον τίτλο “Μις Κωφή Ασία 2015”, ενώ συνεργάζεται με την ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών SK-II για την εκστρατεία #Changedestiny (Άλλαξε το πεπρωμένο), η οποία επιδιώκει να ωθήσει τις γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, παρά τα όποια εμπόδια έχουν να αντιμετωπίσουν.

Στο παρακάτω video η Li Ching Lan δίνει ακόμη μία χορευτική παράσταση on camera, με τη μουσική να ακολουθεί το σώμα της και το σώμα της να “ακούει” της δονήσεις της μουσικής, ενώ στέλνει ένα μήνυμα: “Κάποιος μου είπε κάποτε ότι το να είσαι κωφός μπορεί να είναι τρομακτικό. Νιώθεις απομονωμένος. Από τον κόσμο, τους ανθρώπους. Αρνούμαι να αφήσω αυτό να συμβεί σε εμένα”.

H Li Ching Lan ακούει τον ρυθμό με τα πόδια της

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika