Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι ισορροπίες των διακοπών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι ισορροπίες των διακοπών

Υποτίθεται ότι είναι η καλύτερη περίοδος του χρόνου, το αποκούμπι, η ανταμοιβή μας για τα δύσκολα. Κι όμως οι διακοπές αποδεικνύονται συχνά μια υπερτιμημένη λέξη.

Ακόμη κι αν – παρά τις δύσκολες συνθήκες – έχουμε ακόμη αυτή την πολυτέλεια, δεν είμαστε ποτέ σίγουροι ότι η απόλαυση δεν θα κάνει παρέα με την απογοήτευση. Ξεκινάμε με ενθουσιασμό και γυρίζουμε με κούραση και νεύρα. Τι πήγε στραβά; Οπως όλα τα σημαντικά στη ζωή, μάλλον είναι θέμα ισορροπίας ανάμεσα στα «όχι» και τα «ναι».

Αφεση και κράτημα. Ολοι θέλουμε υπέροχες διακοπές, αλλά γεμίζουμε με διαφορετικές ελπίδες τις βαλίτσες μας. Οι προσδοκίες πάντα έχουν το ρίσκο της απογοήτευσης. Μήπως να αφήσουμε τις περισσότερες στο σπίτι;

Το τοπικό πανηγύρι που πρότειναν τα πεθερικά, οι νεροτσουλήθρες που επέμεναν τα παιδιά, το ξενύχτι που ήθελαν οι φίλοι μπορεί αναπάντεχα να αποδειχτούν ότι άξιζαν τον κόπο. Αξίζει να μας χαλάσει το κέφι μια εκδρομή που ακυρώθηκε;

Μερικές φορές κουραζόμαστε περισσότερο όταν αντιστεκόμαστε. Γιατί να μην κρατήσουμε άμυνα για τα πιο σημαντικά; Ακόμη και ως φιλοξενούμενοι, δικαιούμαστε να μην ξυπνήσουμε χαράματα για ψάρεμα, να προτιμήσουμε ένα βιβλίο αντί για βόλτα, να μη φάμε με τους άλλους το μεσημέρι γιατί συνεχίζουμε τις βουτιές.

Δραστηριότητα και ξεκούραση. Οταν όλη τη χρονιά ήμασταν συνεχώς απασχολημένοι, συνήθως συνεχίζουμε το ίδιο μοντέλο και στις διακοπές: προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα. Αν όμως θέλουμε να τιμήσουμε τα όριά μας, χρειάζεται να πούμε «όχι» ακόμη και σε προτάσεις που ακούγονται καλές.

Μια αναδρομή στις «καλές διακοπές μας» κρύβει τα συστατικά που τις μετέτρεψαν σε ευχάριστη ανάμνηση. Αυτά είναι που αντανακλούν «ποιοι είμαστε» και «τι μας κάνει καλά». Δεν πρόκειται για μια απλή λίστα. Πρόκειται για ένα ταξίδι ισορροπίας πάνω στα ζητούμενα της λίστας. Το καλύτερο ταξίδι των διακοπών μας.

Η Δέσποινα Δασενάκη είναι life coach, email ddasenaki@hotmail.com

 

 

 

 

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou

Σοκ στην Κρήτη: Νόμιζαν ότι πέθανε από καρκίνο σπίτι του, τον κήδεψαν και 2 μέρες μετά αποκαλύφθηκε η φρικτή αλήθεια

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika