Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΕΕΑΣΚΠ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση 2016

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Η ΕΕΑΣΚΠ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016  και λειτούργησε στην Πλ. Συντριβανίου στο Αγρίνιο, στην Πλατεία Αγ. Λαύρας στο Αίγιο  και στην Κεντρ. Πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ., καθώς και στην Πλ. Γεωργίου στην Πάτρα από τις 10.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. , ενημερωτικά περίπτερα ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού και των φορέων της Πολιτείας για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΣΚΠ στην καθημερινότητά τους.

Μέλη και εθελοντές διαμοίρασαν έντυπο υλικό για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ σε όλους τους διερχόμενους στις Πλατείες, στους Πεζόδρομους και στις κεντρικές οδούς των παραπάνω πόλεων.

Στην έδρα της ΕΕΑΣΚΠ πραγματοποιηθήκαν ποικίλες δράσεις, με τη συμμετοχή μαθητών του 21ου  Δημοτικού Σχολείου Πατρών με Ακτιβιστικό θεατρικό δρώμενο , με κατασκευή πανό με ζωγραφισμένο το ηλιοτρόπιο και με κατασκευή καρφιτσών στο σχήμα ηλιοτρόπιου τα οποία  διανεμήθηκαν  από τα παιδιά στον κόσμο στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και προσδίδοντας  μια χαρούμενη νότα στην ατμόσφαιρα της πλατείας.

Επίσης έγινε διανομή μπαλονιών με το λογότυπο της παγκόσμιας ημέρας ΣΚΠ και στο κλείσιμο των δράσεων απελευθερώθηκαν τα μπαλόνια στον ουρανό της πόλης των Πατρών με ενεργή συμμετοχή ΑμΣΚΠ, εθελοντών, φίλων.  και εκπαιδευτικών του 21ου ΔΣ.

Το περίπτερο ενημέρωσης Αγρινίου τίμησε με την παρουσία της η  Υπεύθυνη Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αγρινίου κα Ανθούλα Μακρή και παρευρέθηκαν μέλη, εθελοντές της “Ακτίνας Εθελοντισμού” του Δήμου Αγρινίου καθώς και Κοινωνικοί Λειτουργοί της Δνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και άλλοι φίλοι του Σωματείου.

Στο Αίγιο γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ μέλη, εθελοντές και φίλοι της ΕΕΑΣΚΠ και στον Πύργο τίμησε με την παρουσία της η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας κα Αγγελακοπούλου Ανδριάνα και αρκετοί φίλοι και εθελοντές του Σωματείου.

Το περίπτερο ενημέρωσης Πατρών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης  Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Πελεκούδας  η επίτιμη Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Ευγενία Αρβανίτη, και πολλοί άλλοι εκλεκτοί φίλοι, καθώς και  πολλά μέλη και εθελοντές της ΕΕΑΣΚΠ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Δήμων: Πατρέων, Αγρινίου, Αιγίου και Πύργου και το Δ.Σ. τους ευχαριστεί για την παραχώρηση των ειδικών χώρων  ενημέρωσης και την πολύτιμη στήριξή τους στο εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ.

Επίσης ευχαριστεί πολύ τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών για την παραχώρηση του κινητού περιπτέρου και ευχαριστεί τη Διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς , το Σύλλογο γονέων και τους μαθητές του 21ου Δ.Σ. Πατρών, καθώς και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των δράσεων της ΕΕΑΣΚΠ.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά για την παρουσία και τη στήριξη όλων όσων παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και συγχαίρει την ομάδα μελών και εθελοντών του Σωματείου που παρευρέθηκαν στο Αγρίνιο, στον Πύργο, στο Αίγιο και στην έδρα  την Πάτρα για την επιτυχία των εκδηλώσεων και δίνει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα μέλη πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση, γιατί κατάφεραν με αλληλεγγύη , δύναμη και χαμόγελο να μεταδώσουν την ελπίδα και το μήνυμα ότι η Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν σταματά τη ζωή.

Τέλος το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ εύχεται  Χρόνια Πολλά με Υγεία και καλή Δύναμη σε όλους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημερίδα «Γυναίκα-Μητέρα, Αναπηρία & Αθλητισμός»

newsitamea

Με επιτυχία το Αποκριάτικο Γλέντι της ΕΕΑΣΚΠ 2020

newsitamea

Το ΔΥΟ Forum έρχεται στο Ζάππειο γεμάτο καινοτομίες

newsitamea