Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι διαφημίσεις του Facebook δεν θα μπλοκάρονται!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

facebook

Όλοι οι χρήστες πλέον, θα είναι “αναγκασμένοι” να βλέπουν τις διαφημίσεις που δημοσιεύονται στο Facebook ακόμα και αν χρησιμοποιούν ad-blockers!

Το Facebook ανακοίνωσε ότι έκανε μερικές αλλαγές στην ιστοσελίδα του οι οποίες δεν θα επιτρέπουν στους  χρήστες υπολογιστών να “κόψουν” τις διαφημίσεις με τη χρήση κάποιου ειδικού λογισμικού όπως είναι τα ad blockers.
Στην ουσία οι αλλαγές που έκανε το Facebook, φαίνεται να μπερδεύουν τα ad-blockers με αποτέλεσμα να μην μπορεί το λογισμικό να ξεχωρίσει αν αυτό που προβάλλεται είναι κάποια διαφήμιση ή το περιεχόμενο του χρήστη κι έτσι τελικά δεν θα μπορεί να μπλοκάρει τίποτα.
Η λειτουργία αυτή για την ώρα ισχύει μόνο για την web έκδοση τουFacebook, όμως δεν αποκλείεται μελλοντικά να τη δούμε και στα προγράμματα πλοήγησης των φορητών συσκευών.
Φυσικά το Facebook για να προλάβει τις αντιδράσεις των χρηστών ανακοίνωσε επίσης ότι οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία με τα οποία θα μπορούν να ελέγχουν σε ένα βαθμό ποιες διαφημίσεις θα βλέπουν (δηλαδή το είδος των διαφημίσεων που προτιμούν να τους εμφανίζεται, ακόμη και από συγκεκριμένες εταιρείες).
Από την πλευρά τους οι εταιρείες που έχουν αναπτύξει λογισμικά ad-blocking δήλωσαν ότι η απόφαση αυτή του Facebook δεν θα αποδειχθεί παρά χάσιμο χρόνου και θα αποξενώσει αρκετά μέλη του ενώ οι διαφημιστικές εταιρείες όπως ήταν λογικά την χαιρέτισαν με ικανοποίηση.
Τέλος να θυμίσουμε ότι τα ad-blockers γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, καθώς περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες τα χρησιμοποιούν παγκοσμίως σε υπολογιστές και άλλα 420 εκατομμύρια σε smartphones πράγμα που ενοχλεί το Facebook αλλά και άλλες εταιρίες που τα έσοδά τους βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στις διαφημίσεις.
http://www.newsit.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika