Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Ασπασία μετά από 4 χρόνια πάλης στα νοσοκομεία … κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα της!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μετά από τέσσερα χρόνια «πάλης» μέσα στα νοσοκομεία, η Ασπασία Μπόγρη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο και πιο αποφασιστικό βήμα στη μάχη που δίνει για τη ζωή της.

Αργος, 12 Αυγούστου 2013, και η Ασπασία πυροβολείται από τον πατέρα της, ο οποίος με αυτόν τον παρανοϊκό τρόπο «εκδικείται» τη μητέρα της. Ο ίδιος, μετά την αποτρόπαια πράξη του, αυτοκτόνησε, η κόρη του, όμως, από τότε δίνει μια μεγάλη μάχη για να ξανακερδίσει τη ζωή της. Σε λίγες ημέρες βγαίνει από το κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας όπου νοσηλεύεται, για να συνεχίσει το σκληρό της αγώνα της μένοντας σε ένα κανονικό σπίτι.

«Δεν αντέχει άλλο το παιδί μου», λέει με αγωνία η μητέρα της, Σπυριδούλα Φατούρου, μιλώντας στο EleftherosTypos.gr και το EThe Magazine αυτού του Σαββατοκύριακου, ενώ αποκαλύπτει την ολιγωρία της Πολιτείας απέναντι στα προβλήματα των ΑμΕΑ. Η Ασπασία έχει γίνει πλέον 21 ετών και όπως τονίζει η μητέρα της, μιλώντας στο EleftherosTypos.gr, «δείχνει με κάθε τρόπο πως δεν μπορεί άλλο και πρέπει να βγει».

«Το μόνο που κάνει το κράτος είναι να κόβει θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Παίζουν με την αναπηρία των παιδιών μας. Δικαιώματα των παιδιών μας γίνονται ζητούμενα. Υπάρχει πλήρης αδιαφορία για τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία και ανάπτυξη αυτών των παιδιών. Να ξέρετε όμως ότι κράτος που έβαλε χέρι σε παιδιά ΑμΕΑ και γενικότερα σε όλους τους ΑμΕΑ είναι τουλάχιστον τελειωμένο… Η αναπηρία είναι ζωή, είναι ιδέα, είναι πολιτισμός…», σημειώνει.

 

ελεύθερος τύπος,madata

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Πήγε εκδρομή και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο: Πώς χάρη σε μια σέλφι 33χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Efi Nika