Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η απρέπεια της δασκάλας που έκανε Μαθητή με Αυτισμό να ξεσπάσει σε Κλάματα – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

pasodai1.jpg

Ο 6χρονος έχει υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό – Δείτε το βίντεο

Ο 6χρονος Caleb ξεσπάει σε κλάματα κατά τη διάρκεια μίας σχολικής γιορτής όταν την ώρα που πλησιάζει στο μικρόφωνο να πει τα λόγια του, η δασκάλα του το αρπάζει.

Το περιστατικό κατέγραψαν οι γονείς του Kent Squires και Amanda Riddle και το ανέβασαν στα social media. Το περιστατικό συνέβη στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στη Δυτική Βιρτζίνια, την Ημέρα των Ευχαριστιών, ωστόσο δημοσιεύθηκε από τους ίδιους τους γονείς του παιδιού πριν από λίγες ημέρες.

Στο βίντεο το παιδί ξεσπά σε κλάματα φωνάζοντας «ω, όχι!».

pasodai2

Ο πατέρας του 6χρονου, ανέβασε το βίντεο στο Facebook με ένα συγκινητικό σχόλιο. «Αυτό είναι το μικρό μου αγόρι, στη γιορτή την Ημέρα των Ευχαριστιών. Είναι το μικρότερο μας παιδί και έχει υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό», έγραψε.

Και συνέχισε: «Έχει όμως τη μεγαλύτερη καρδιά και είναι πάντα χαρούμενος. Τώρα δείτε το βίντεο και τι του κάνει μια δασκάλα».

Αλλά και η μητέρα του αγοριού δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για το περιστατικό:

pasodai1

«Ήμουν ενθουσιασμένη που θα πήγαινα στην παράσταση για να δω τον Caleb. Έφυγα κλαίγοντας επειδή μια δασκάλα άρπαξε το μικρόφωνο από τον Caleb, και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Ο γιος μου είναι λίγο διαφορετικός, το ξέρω αυτό, αλλά η καρδιά του είναι τόσο μεγάλη και αγαπάει όλο τον κόσμο. Τι πείραξε αν ήθελε να πει “gobble gobble”, αφού έπαιζε τη γαλοπούλα. Κουράστηκα να συμπεριφέρονται έτσι σε παιδιά που δεν θεωρούν “φυσιολογικά”».

pasodai3

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με εκατοντάδες γονείς να συμπαραστέκονται με μηνύματά τους στον ίδιο τον Caleb όσο και στην οικογένειά του. «Είμαι τρομοκρατημένη από τη συμπεριφορά αυτής της γυναίκας», έγραψε μια μητέρα. «Όχι απλώς ράγισε την καρδιά αυτού του γλυκού παιδιού, αλλά έδειξε στους άλλους μαθητές ότι αυτή η συμπεριφορά της ήταν ΟΚ. Αλλά δεν είναι καθόλου ΟΚ! Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι».

Ένας άλλος έγραψε: «Είμαι δάσκαλος και έχω κάθε δικαίωμα να πω ότι άνθρωποι όπως αυτή (σ.σ.: η δασκάλα) δεν έχει καμία θέση μέσα στην τάξη. Ελπίζω ο διευθυντής του σχολείου να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου αυτή η δασκάλα να απολυθεί και να μην ασχοληθεί ξανά με παιδιά».

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η δασκάλα άρπαξε εσκεμμένα το μικρόφωνο ή το έβγαλε μη συνειδητοποιώντας ότι ο Caleb ήταν έτοιμος να μιλήσει, ενώ άλλοι λένε ότι δεν ήταν η σειρά του μικρού να βγει τότε.

Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα.

www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika