Newsitamea.gr
ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οι άνθρωποι κοιτούν αδιάκριτα την ψωρίαση στο σώμα της και αυτό που κάνει εκείνη είναι απίστευτο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

psoriasis1

Οι άνθρωποι κοιτούν αδιάκριτα την ψωρίαση στο σώμα της και αυτό που κάνει εκείνη είναι απίστευτο

Η αληθινή ομορφιά απορρέει από μέσα… 

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για την ψωρίαση ,είναι μια διαταραχή του δέρματος που καταλήγει σε ξηρούς λεκέδες που προκαλούν φαγούρα και που μπορεί επίσης να είναι επώδυνοι.Είναι αρκετά γνωστή και η σοβαρότητα και τα ακριβή συμπτώματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ωστόσο για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι τόσο σοβαρή όσο για την Τζόρτζια Λανούτσα.

Για εκείνη η πάθησή της εμφανίστηκε,όταν ήταν 13 ετών.Ακριβώς πάνω στην εφηβεία της,όταν η αυτοεκτίμηση είναι πιθανά στο πιο τρωτό της σημείο.Το επιθετικό,κόκκινο εξάνθημα καλύπτει σχεδόν το 97% του σώματός της μερικές φορές και της προκαλεί υπερβολική αναστάτωση. Αλλά για τη Τζόρτζια αυτό που την καίει περισσότερο είναι πώς της συμπεριφέρονται οι άλλοι εξαιτίας της εξωτερικής της εμφάνισης. Λέει:

‘’Οι άνθρωποι σταματούσαν και με κοιτούσαν αδιάκριτα στο δρόμο.Η ψωρίαση μου μοιάζει σαν κόκκινα σημάδια και οι άνθρωποι με κοιτούσαν σαν να ήμουν αηδιαστική και  ότι μπορεί να κολλήσουν κάτι.Είχα τέτοια ατολμία για την πάθησή μου που μου κατέστρεφε τη ζωή.’’

Όπως έχω ήδη αναφέρει, ο συγχρονισμός της διαταραχής ήταν φρικτός. Αλλά όχι γιατί η εφηβεία είναι στρεσογόνος περίοδος από μόνη της. Η Τζόρτζια είχε απρόσμενα χάσει τον πατέρα της. Λέει:

‘’Η αρρώστια πολλές φορές προκαλείται από τραύμα και, όταν έχασα τον πατέρα μου, ένιωσα ότι τελείωσε ό κόσμος. Διαλύθηκε η ζωή μου σε κομμάτια. Ήμασταν πολύ συνδεδεμένοι καθώς μεγάλωνα και δεν άντεχα να τον χάσω. Η θλίψη μου ήταν μεγάλη. Μετά μόλις αυτοί οι λεκέδες εμφανίστηκαν στο σώμα μου και ξεφλούδιζαν, δεν είχα ιδέα τι γινόταν.’’

Οι λεκέδες ξεκίνησαν στον βραχίονα και το πρόσωπο αλλά συνεχίστηκαν να εξαπλώνονται και σύντομα καλύφθηκε ολόκληρη.Παρ’ότι δεν υπάρχει τίποτα κολλητικό μ’αυτήν τη διαταραχή,οι άλλοι ,μαζί με τους συμμαθητές της,της συμπεριφέρονταν σαν να ήταν ένα τέρας. Έχοντας μόλις χάσει τον πατέρα της και δεχόμενη τα αδιάκριτα βλέμματα και εξοστρακίσμένη, η αυτοεκτίμηση της Τζόρτζια έπεσε κατακόρυφα.

Αλλά,όπως ξέρουμε,ο Θεός συχνά επιτρέπει δοκιμασίες για να βγάλει στην επιφάνεια τον καλύτερό μας εαυτό.Η Τζόρτζια που ήταν ήδη πολύ όμορφη εξωτερικά,είχε και εντός της ένα δυνατό και όμορφο πνέυμα. Συνειδητοποιήσε ότι είχε μια επιλογή-μπορούσε να ζαρώνει στην αυστηρή εξέταση που υφίστατο από τους άλλους ή να βρει το κουράγιο να αγαπήσει τον εαυτό της και το πως την είχε φτιάξει ο Θεός.Η Τζόρτζια αποδέχτηκε το σώμα της και αποφάσισε ότι δεν θα συνέχιζε πλέον να κρύβει την ψωρίαση της.Ήταν μέρος του εαυτού της.

‘’Τελικά συνειδητοποιώ ότι δεν χρειάζεται να βλέπω την πάθησή μου σαν κατάρα.Ξέρω ότι ο μπαμπάς μου θα ήταν περήφανος για τη στάση μου.Τώρα έχω συμβιβαστεί με την ψωρίαση και θέλω να βοηθήσω άλλους να κάνουν το ίδιο.’’

Έβγαλε λοιπόν μια σειρά φωτογραφίες που έδειχναν με γενναιότητα το φυσικό της εαυτό. Ελπίζει ότι άλλοι, που αγωνίζονται με την εικόνα του σωματός τους , θα αποκτήσουν δύναμη και έμπνευση από τις φωτογραφίες της που μοιράστηκε με τον κόσμο.

‘’Μπορεί να έχουμε παθήσεις που μας διαφοροποιούν από τις άλλες γυναίκες αλλά παραμένουμε όμορφες.’’

 

Τζόρτζια Λανούτσα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika