Newsitamea.gr
AMEA news

Η αναπηρία της κοινωνίας εγκλωβίζει τα ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 newsamea

Η αναπηρία της κοινωνίας εγκλωβίζει τα ΑμεΑ

Περισσότεροι από 5.262 συμπολίτες μας βρίσκονται καθημερινά μπροστά σε μία πόρτα που δεν θα ανοίξει ποτέ γι’ αυτούς. Μπροστά σε μία υπάλληλο δημόσια υπηρεσίας με την οποία δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Μπροστά σ’ ένα δρόμο που δεν μπορούν να διανύσουν.

Είναι 5.262 συμπολίτες μας που βιώνουν τον ρατσισμό γιατί έτυχε να γεννηθούν τυφλοί, κωφοί, με κινητικά προβλήματα. Ή συμπολίτες μας που ενώ ήταν αρτιμελείς και υγιείς στην πορεία της ζωής τους υπέστησαν κάποιο ατύχημα κι καθηλώθηκαν σε αναπηρικό αμαξίδιο ή σε κάποια ευάλωτη στιγμή εκδήλωσαν μία ψυχική πάθηση.

Κάτι για το οποίο είναι υποψήφιος κάθε θεωρούμενος «φυσιολογικός» άνθρωπος που έτυχε να είναι αρτιμελής. Εστω όμως κι αυτό το ενδεχόμενο δεν δημιουργεί στην κοινωνία μας αντανακλαστικά ευαισθησίας που αν μη τι άλλο θα εξασφάλιζαν σε όλους αυτούς τις προϋποθέσεις για να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που έχει κάθε άνθρωπος.

Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι αυτοί που βιώνουν τον καθημερινό αποκλεισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο αντιπεριφρειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αντώνης Χαροκόπος οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και σε άλλα μικρά ταμεία είναι 2256, στον ΟΑΕΕ 1160 και στον ΟΓΑ 1846. Πίσω από τα νούμερα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα.

 

www.pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea