Newsitamea.gr
AMEA news ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Η 43 παθήσεις που κρίνονται επ’ αόριστον από τα ΚΕ.Π.Α.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-ΚΕ.Π.Α

Η 43 παθήσεις που κρίνονται επ’ αόριστον από τα ΚΕ.Π.Α.

Σχετικά με τις 43 παθήσεις που κρίνονται επ’ αόριστον από τα ΚΕ.Π.Α. Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα, που αναπαράγονται κατά καιρούς και αναφέρονται στην έναρξη εφαρμογής από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. των διατάξεων της με αρ. Φ.11321/οικ.31102/1870/31-10-2013 (ΦΕΚ 2906/τ.Β΄/ 18-11-2013) Απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας [Πίνακας παθήσεων για τις οποίες η αναπηρία κρίνεται επ’ αόριστον], σας γνωστοποιούμε τα εξής:

 

Με τη σχετική Υπουργική Απόφαση θεσπίστηκε η επέκταση σε σαράντα τρεις (43) συνολικά παθήσεις, των παθήσεων που αρχικά είχαν καθοριστεί με το άρθρο 16 του ν.3846/2010 (ΦΕΚ Α΄66) για τους ασφαλισμένους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας κρίνεται επ’ αόριστον, εφ’ όσον πληρούνται για κάθε πάθηση οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία της επανεξέτασης των ασθενών σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και να αποσυμφορούνται τα ΚΕ.Π.Α. από την επανάκριση των περιπτώσεων αυτών.

 

Οι σχετικές διατάξεις μας κοινοποιήθηκαν με την αρ.Φ80000/οικ.36201/ 2152/10-01-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, με την επισήμανση ότι, αυτές καταλαμβάνουν εφεξής όλες τις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που αιτούνται πιστοποίηση βαθμού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. (ασφαλισμένων και ανασφάλιστων) και έχουν ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (18/11/2013) και μετά. Δηλαδή, αφορούν όλες τις περιπτώσεις που κρίνονται από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. από την ημερομηνία αυτή και μετά, καθώς και εκείνες που κατά το χρόνο δημοσίευσης της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης βρίσκονταν σε αναμονή εξέτασης και όχι τις περιπτώσεις που ήδη είχαν κριθεί και είχαν εκδοθεί οριστικές γνωματεύσεις μέχρι την ημερομηνία αυτή, δεδομένου ότι οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν αναδρομική ισχύ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ..   ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ -Διευκρινίσεις σχετικά με τις 43 παθήσεις που δεν περνούν επανέλεγχο ΚΕΠΑ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou