Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι 4 τροφές που θα αγαπήσει το σώμα σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9620854200493669991

Οι 4 τροφές που θα αγαπήσει το σώμα σας!!!

 

Ξεχάστε τα εξωτικά superfoods. Αυτές οι απλές καθημερινές τροφές που θα βρείτε εύκολα σε όλα τα super markets μπορούν να σας… γεμίσουν υγεία! Μάθετε που κάνουν καλό και γιατί δεν πρέπει να λείπουν από το ντουλάπι σας.

Καυτερές πιπεριές για απώλεια βάρους

Μπορεί να αποφεύγετε το τσίλι επειδή είναι πολύ καυτερό για τα γούστα σας, τι θα λέγατε όμως, αν γνωρίζατε ότι θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος; Από έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, φάνηκε ότι το τσίλι και οι καυτερές πιπεριές μπορούν να σας βοηθήσουν να «κάψετε» τόσες θερμίδες όσες θα «καίγατε» από μια βόλτα 20 λεπτών με τα πόδια.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοι:

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η καψαϊκίνη που περιέχουν οι πιπεριές μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αυξάνοντας το ποσό της ενέργειας που “καίτε” μετά το γεύμα σας. Αν και χρειάζονται περαιτέρω έρευνες που να πιστοποιούν ότι η καψαικίνη βοηθάει στο αδυνάτισμα, μια δοκιμή δεν πρόκειται να σας βλάψει εκτός και αν έχετε ευαίσθητο στομάχι.

Τι να κάνετε:

Προσθέστε λίγο τσίλι στη σάλτσα μπολονέζ που βάζετε στα μακαρόνια ή ακόμη και στο πρωινό σας π.χ. τσίλι στην ομελέτα σας.

Αυγά για την υγεία του εγκεφάλου

Όταν οι συμμετέχοντες της μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ έτρωγαν αυγά για πρωινό κατανάλώναν λιγότερες θερμίδες καθ ‘όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Τα αυγά είναι πλούσια σε ωμέγα-3
λιπαρά, τα οποία είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφαλου και αποτελούν πηγή καλής ποιότητας πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη στα παιδιά για την ανάπτυξη τους.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί:

Τα αυγά είχαν στο παρελθόν τη φήμη ενός ανθυγιεινού τροφίμου, γιατί οι διατροφολόγοι θεωρούσαν ότι συμβάλουν στην αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης. Οι ειδικοί ωστόσο σήμερα έχουν αναθεωρήσει αυτήν την άποψη και υποστηρίζουν ότι μπορούμε να καταναλώνουμε άφοβα αν δεν έχουμε πρόβλημα υψηλής χοληστερόλης.

Τι να κάνετε:

Μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι έξι αυγά την εβδομάδα. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποσέ, ομελέτα ή μαλακό βραστό αυγό. Αν, βέβαια, έχετε πρόβλημα υψηλής χοληστερίνης συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Γάλα για τα οστά σας

Ακόμη όσοι πίνουν γάλα μπορούν να χάσουν πιο εύκολα τα περιττά κιλά, λένε ερευνητές. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι άτομα που κάνουν δίαιτα και κατανάλωναν γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα έχασαν περισσότερο βάρος από ό, τι κατά μέσο όρο εκείνοι που κατανάλωναν λίγο έως καθόλου γάλα. Αυτό πιστεύεται ότι συμβαίνει επειδή γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν τέλειο μίγμα πρωτεΐνης και χαμηλού υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Οι 4 τροφές που θα αγαπήσει το σώμα σας

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί:

Η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας ασβεστίου είναι απαραίτητη καθ ‘όλη τη ζωή μας. Κατά την διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας χρησιμοποιούμε το ασβέστιο για να «χτίσουμε» γερά οστά, ενώ στη συνέχεια, από την ηλικία των  ’20 η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου είναι απαραίτητη για την αποφυγή της πρώιμης εκφύλισης των οστών και της πρόληψης της οστεοπόρωσης. Ανησυχείτε για τις θερμίδες; Δεν υπάρχει λόγος. Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και τα γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά έχουν όλες τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά του πλήρους γάλακτος.

Τι να κάνετε:

Δοκιμάστε ένα smoothie που θα φτιάξετε με γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Μπορείτε ακόμη να απολαμβάνετε κάθε μέρα δημητριακά πρωινού με γάλα.

Κοτόπουλο για το κρυολόγημα

Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν συχνά σούπα κοτόπουλο μπορούν να αναρρώσουν πιο γρήγορα από ένα κοινό κρυολόγημα. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η σούπα κοτόπουλου έχει αντιφλεγμονώδη δράση και επιταχύνει την απομάκρυνση της βλέννας.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί:

Παρόλο που χρειάζονται περαιτέρω μελέτες που να πιστοποιούν την ευεργετική δράση της κοτόσουπας όσον αφορά την ανάρρωση μας από το κρυολόγημα, κανένας ερευνητής δεν αμφισβητεί ότι αυτή αποτελεί ένα 100% υγιεινό γεύμα. Ακόμη είναι σημαντικό να παραμένετε επαρκώς ενυδατωμένοι όταν υποφέρετε από κάποιο  κρυολόγημα και η κοτόσουπα είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε.

Τι να κάνετε:

Για να δυναμώσετε ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό σας ενισχύστε την κοτόσουπα με έξτρα βιταμίνες προσθέτοντας της καρότα και άλλα λαχανικά.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea

Δεν αρέσει το φαγητό στο παιδί; Ποιες «στρατηγικές» μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς

Penni Syggrou

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika