Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

H Google θέλει να μπει στο σώμα μας, για το καλό μας!!!Χάπι της Google θα εντοπίζει τον καρκίνο!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20141029_545101eb1bcf9

H Google θέλει να μπει στο σώμα μας, για το καλό μας!!!Χάπι της Google θα εντοπίζει τον καρκίνο!

 

Η Google στοχεύει στην διάγνωση καρκίνου, καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων νόσων, σε πολύ πιο αρχικό στάδιο απ’ ότι μπορούν να διαγνωστούν σήμερα.

Η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογία που συνδυάζει νανοσωματίδια που θα εισχωρούν στο αίμα του ασθενή και θα ανιχνεύουν νόσους, μαζί με χρήση ενός wearable αισθητήρα. Η κεντρική ιδέα είναι η αναγνώριση ανεπαίσθητων μεταβολών στις βιοχημικές ενδείξεις του χρήστη, ώστε να ειδοποιείται εγκαίρως για τον κίνδυνο που ενδέχεται να αντιμετωπίσει.

Σε ό, τι αφορά στον καρκίνο και ειδικά σε ορισμένες μορφές του όπως είναι ο καρκίνος στο πάγκρεας, η έγκαιρη διάγνωση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς σε πολλές των περιπτώσεων η νόσος ανιχνεύεται σε προχωρημένο στάδιο χωρίς να μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί.

Φιλοδοξία της Google είναι να παρατηρεί διαρκώς το αίμα του χρήστη εντοπίζοντας τα ίχνη του καρκίνου και επιτρέποντας έτσι την διάγνωση πολύ πριν τα φυσικά συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους.

Το πρότζεκτ που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αναπτύσσεται από την ειδικό τμήμα έρευνας για θέματα υγείας της εταιρείας, Google X. Πρόκειται για το τμήμα που ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει φακούς επαφής οι οποίοι θα μετράνε τα επίπεδα γλυκόζης στους διαβητικούς ενώ το ίδιο τμήμα εξαγόρασε μια start-up που ερευνά την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον, μέσω ενός ειδικού κουταλιού. Η Google κατέχει επίσης μερίδιο μετοχών της Calico, εταιρείας που ερευνά την επέκταση του προσδόκιμου ζωής του ανθρώπου καθώς και τρόπους επιβράδυνσης της διαδικασίας της γήρανσης.

H Google θέλει να μπει στο σώμα μας, για το καλό μας
Oι hi-tech φακοί επαφής είναι το πιο έτοιμο project τoυ τμήματος Google X

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε την ιατρική από θεραπευτική σε προληπτική επιστήμη», δήλωσε στο BBC ο Δρ. Conrad, εκ των ερευνητών της Google. Tα νανοσωματίδια δίνουν την δυνατότητα εξερεύνησης του σώματος σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο».

Η Google αναπτύσσει νανοσωματίδια που θα μπορούν να κολλάνε σε ένα καρκινικό κύτταρο ή σε πλακίδια λίπους τα οποία εμποδίζουν την ροή του αίματος στις αρτηρίες και μπορούν να προκαλέσουν καρδιακό επεισόδιο.  Ένας άλλος τύπος σωματιδίων θα παρακολουθεί διαρκώς τις χημικές ενδείξεις του αίματος: για παράδειγμα η υψηλή συγκέντρωση ποτασίου μπορεί να αποτελεί ένδειξη νεφρικής αναπάρκειας. Η Google θεωρεί ότι είναι εφικτό να  αναπτύξει πορώδη νανοσωματιδία που θα αλλάζουν χρώμα καθώς το ποτάσιο θα περνάει από μέσα τους.

H Google θέλει να μπει στο σώμα μας, για το καλό μας
Η Google μας εξηγεί με εικόνες πώς θα λειτουργεί η ανίχνευση καρκινικών κυττάρων μέσω νανοσωματιδίων

«Στη συνέχεια θα μπορείς να καλείς τα νανοσωματίδια να συγκεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ανθρώπινου σώματος, που στην περίπτωσή μας θα είναι ο καρπός, όπου θα μπορούμε να τα ρωτήσουμε τι είδαν», αναφέρει ο κος Conrad.
Mέρος του πρότζεκτ είναι και οι τρόποι προσωρινής συγκέντρωσης των νανοσωματιδίων σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος μέσω της μαγνητικής επαγωγής.  Φιλοδοξία της Google είναι η δημιουργία ενός περικαρπίου που θα δέχεται τα δεδομένα των νανοσωματιδίων μέσω φωτός και ραδιοκυμάτων, μία ή περισσότερες φορές την ημέρα.

Οι προκλήσεις και τα εμπόδια που θα πρέπει να υπερβούν οι 700 εργαζόμενοι που δουλεύουν πάνω πρότζεκτ είναι πολλές ιδιαίτερες. Πέραν αρκετών επιστημονικών και τεχνικών θεμάτων που χρειάζεται να επιλυθούν, ο μεγαλύτερος σκόπελος είναι το ηθικό κομμάτι καθώς η Google θα χρειαστεί να πείσει το κοινό για την χρηστή διαδικασία καταγραφής και αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων των ασθενών, καθώς και για την αναγκαιότητα αυτής.  Μέχρι πάντως να αντιμετωπίσει το υπέρτατο αυτό εμπόδιο αναμένεται να χρειαστούν αρκετά χρόνια έρευνας στα εργαστήρια.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea