Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

H 17χρονη Αναστασία χάρισε ζωή σε τέσσερις γυναίκες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

H 17χρονη Αναστασία χάρισε ζωή σε τέσσερις γυναίκες

H 17χρονη Αναστασία χάρισε ζωή σε τέσσερις γυναίκες

Εκτενή αναφορά στην απόφαση των γονέων της 17χρονης Αναστασίας, στη Διονυσία και τον Παναγιώτη, να συναινέσουν στη δωρεά των σωματικών οργάνων της κόρης τους, κάνει σήμερα με άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

«Η τελευταία επιθυμία της Αναστασίας: Μαμά, θέλω να σώσω ζωές» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο ο δημοσιογράφος Ρινάλντο Φρινιάνι αναφέρει ότι «η καρδιά τής κοπέλας χτυπά στο στήθος μιας νεαρής Ιταλίδας που έχει ακριβώς την ίδια ηλικία και ζει στη Ρώμη». Σε μια άλλη νεαρή γυναίκα, επίσης στην ιταλική πρωτεύουσα, μεταμοσχεύθηκε το ήπαρ, «μετά από τέσσερις άλλες αποτυχημένες προσπάθειες» και στην τρίτη κοπέλα μπόρεσε να μεταμοσχευθεί ένα από τα νεφρά: Η ζωή της άλλαξε εντυπωσιακά, επιτρέποντάς της να αποφύγει την υποχρεωτική αιμοκάθαρση. Το δεύτερο νεφρό, τέλος, μεταμοσχεύθηκε σε μια νεαρή ασθενή από την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα.

Η δεκαεπτάχρονη Αναστασία, πριν δύο εβδομάδες, είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα κατά την πτώση της από μπαλκόνι ξενοδοχείο στη Ρώμη, την τελευταία ημέρα σχολικής εκδρομής. Επί μια εβδομάδα νοσηλεύθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο της Ρώμης «Τραυματολογικό Κέντρο C.t.o.» με αδιάκοπη ιατρική φροντίδα και τη συνεχή παρουσία των γονέων της, στο πλευρό της. Εξαιτίας των εγκεφαλικών τραυμάτων, παρά τις δύο επεμβάσεις με τις οποίες οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε την περασμένη Πέμπτη. Οι γονείς της βρήκαν τη δύναμη να δώσουν την αναγκαία συγκατάθεση στη δωρεά των οργάνων.

Αιτία του δυστυχήματος, της «κακιάς στιγμής» όπως αναφέρουν και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της κοπέλας και η αλληλεπίδραση, όπως φαίνεται, με αντιισταμινικά φάρμακα που έπαιρνε λόγω αλλεργίας. «Οι έρευνες αποσαφήνισαν ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία» γράφει η «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

Όπως αναφέρει και η ιταλική εφημερίδα, στην Αναστασία άρεσε πολύ το έργο «Επτά ψυχές» του Ιταλού σκηνοθέτη Γκαμπριέλε Μουτσίνο, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ, το οποίο πραγματεύεται ακριβώς το θέμα της δωρεάς των σωματικών οργάνων. Οι γονείς της το γνώριζαν και η θετική τους απόφαση επηρεάσθηκε και από αυτήν τη σημαντική λεπτομέρεια.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika