Newsitamea.gr
AMEA news ΙΣΤΟΡΙΕΣ

H δύναμη της μουσικής σε άτομα με αναπηρίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

24

H δύναμη της μουσικής σε άτομα με αναπηρίες

Λέγομαι Λάσχος Αποστόλης. Θα με ευχαριστούσε ιδιαίτερα να διαβάσετε αυτό το μήνυμα, καθώς ο σκοπός του είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

 

Η ειδικότητά μου είναι μουσικός – εκπαιδευόμενος μουσικοθεραπευτής, απόφοιτος Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ.. Η καταγωγή μου είναι απο τα Τρίκαλα. Ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη σε ένα κέντρο αποκατάστασης με α.με.α ”O Σωτήρ” .(https://www.facebook.com/kentroameasotir?fref=ts).

 

Πέρυσι προσέφερα εθελοντική εργασία στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων (απόσπασμα της ΕΡΤ3 για τα αποτελέσματα της Μουσικοθεραπείας στο Θ.Χ.Π.Τ

[youtube id=”wGx2tuFV90U” width=”620″ height=”360″]

 

Σκοπός του μηνύματος αυτού είναι να γίνει γνωστή η δύναμη της μουσικής και τα αποτελέσματά της σε άτομα με αναπηρίες στο ευρύτερο κοινό.

Πρόσφατα έγραψα αυτό το τραγούδι: “Ξημέρωμα Γενάρη”

 

[youtube id=”4fUyRmuKM8Y” width=”620″ height=”360″]

 

 

Οι στίχοι είναι γραμμένοι από την Μαριάννα Ζαφειρίου (https://www.facebook.com/marianna.zafeiriou?fref=ts) μια κοπέλα που πάσχει από σοβαρά κινητικά προβλήματα, καθώς δεν περπατάει με αποτέλεσμα να είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Η Μαριάννα έγραφε στίχους από 14 χρονών.

Ήταν ο μόνος τρόπος να εξωτερικεύει τα συναισθήματά της και ένας τρόπος διαφυγής από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία της. Σήμερα είναι 24 χρονών.

Σιγά σιγά και μαζί με τη Μαριάννα σύμφωνα με τις μουσικές της προτιμήσεις, δημιουργήσαμε αυτό το τραγούδι σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθεί, να νιώσει δημιουργική και σημαντική. Στόχος, να ΄΄ανέβει΄΄ ψυχολογικά καθώς βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μη βρίσκοντας νόημα σε οτιδήποτε έκανε..

Αυτή τη στιγμή η χαρά της είναι απεριόριστη καθώς βλέπει πως ο κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά της και την ίδια, την συγχαίρει γι’αυτό που κάνει και της δίνει δύναμη με αυτόν τον τρόπο να συνεχίζει να γράφει και να μας ταξιδεύει και κυρίως να παλεύει για τη ζωή γιατί το αξίζει και είναι μέρος της κοινωνίας της οποίας ζούμε.. χωρίς να βρίσκεται στο περιθώριο και στην απαξίωση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika