Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Google φέρνει τεράστια αλλαγή στο internet

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έχει συμβεί σε όλους μας: προσπαθούμε να μπούμε σε κάποιο σάιτ ή και να αφήσουμε σχόλια σε ένα απλό ιστολόγιο και ο ιστοχώρος μας ζητά να συμπληρώσουμε ένα μικρό παζλ, το γνωστό και ως CAPTCHA, προκειμένου να αποδείξουμε ότι είμαστε ανθρώπινα όντα και όχι κάποιο διαδικτυακό ρομπότ, το οποίο επιχειρεί να εισβάλλει στον ιστοχώρο.

Το CAPTCHA είναι μια μέθοδος ανάποδης διαπίστωσης τεχνητής νοημοσύνης, καθώς τα ρομποτ που διατρέχουν το internet δεν μπορούν να λύσουν το -κατά τα λοιπά- απλό παζλ και έτσι αποκλείονται από τα σάιτ που το χρησιμοποιούν ως αντίμετρο για spam ή άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.

Ωστόσο, το CAPTCHA είναι ενοχλητικό και για τους χρήστες, καθώς, επειδή εξελίσσονται τα ρομπότ, η μέθοδος αυτή προστασίας έχει γίνει όλο και πιο σύνθετη. Η Google, λοιπόν, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η ενόχληση αυτή για τους χρήστες λαμβάνει τέλος.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία CAPTCHA είναι πλέον τόσο εξελιγμένη που θα μπορεί από μόνη της να κρίνει αν δέχεται αίτημα από άνθρωπο ή ρομπότ και να δρα αναλόγως: αν είναι άνθρωπος θα του επιτρέπει να εισέρχεται στον ιστοχώρο και αν είναι ρομπότ θα του επιβάλλει τη βάσανο του παζλ.

Ήδη, η τεχνολογία επιτρέπει την είσοδο σε σάιτ με ένα απλό τικ σε κουτάκι δίπλα στη φράση «Είμαι άνθρωπος» ή «Δεν είμαι ρομπότ» και σύμφωνα με την Google, ακόμα και αυτή η απλή κίνηση αναμένεται να καταργηθεί σύντομα, καθώς τα ίδια τα σάιτ θα διαπιστώνουν αν ο χρήστης είναι άνθρωπος ή ρομπότ.

topontiki , madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι επίσημο: Αυτή είναι η πιο όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας – Δεν είναι ούτε το Ναύπλιο, ούτε τα Χανιά

Efi Nika

Όταν το μωρό μου διαγνώστηκε με παιδικό αλτσχάιμερ

Efi Nika

“Χλώμιασαν” χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες: Αλλάζουν όλα με τον ΕΝΦΙΑ, μαθεύτnκαν τα δuσάρεστα για το 2024

Efi Nika