Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Γνωστής αλυσίδα ζαχαροπλαστείων δεν πλήρωνε ΙΚΑ επί 30 χρόνια!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20

Γνωστής αλυσίδα ζαχαροπλαστείων δεν πλήρωνε ΙΚΑ επί 30 χρόνια!!!

 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, ο οποίος επί 30 χρόνια δεν κατέβαλε ούτε 1 ευρώ από τα 30 εκατ. ευρώ που όφειλε από εισφορές στο ΙΚΑ.

Ο επιχειρηματίας είχε δημιουργήσει 14 επιχειρήσεις, στις οποίες είχε ορίσει υπεύθυνους άτομα υπέργηρα ή στερούμενα περιουσιακών στοιχείων, ενώ ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειας του εμφανίζονταν ως απλοί εργαζόμενοι χωρίς οποιαδήποτε ευθύνη. Αντίθετα, είχαν μόνο προνόμια αφού ασφαλίστηκαν στην ανώτατη κλάση του ΙΚΑ και κάποια από αυτά πήραν απολύτως νομότυπα υψηλές συντάξεις.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε φτάσει στο απόγειο της επιτυχίας του το ’90 με τη γνωστή και διαδεδομένη τότε μέθοδο των «αχυρανθρώπων»,  γλίτωνε το Αυτόφωρο και με νομικά τερτίπια καθυστερούσε τις κατασχέσεις.

Συνολικά ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά 10 προσώπων για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση που οδηγείται στον εισαγγελέα μετά την αυστηροποίηση του πλαισίου που θεσμοθετήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ο υπουργός έδωσε εντολή στο ΙΚΑ να ενεργήσει ότι είναι νόμιμο για την ακύρωση των συντάξεων των μελών της οικογένειας, οι οποίες ήταν στην ουσία κερασμένες από το ίδρυμα, αφού δεν είχαν καταβάλει ούτε ένα ευρώ!

Star.gr

 

madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou