Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γνωρίζετε τι μπορεί να συμβεί εάν καταναλώνετε νερό καρύδας για 14 ημέρες συνεχόμενα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

drink-coconut-water-fi

Το λάδι καρύδας είναι ήδη γνωστό για τις απίστευτες θρεπτικές του ιδιότητες όπως και για τη συμβολή του στη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης. Τα κορεσμένα λίπη τα οποία περιέχει είναι άκρως ωφέλιμα για τον οργανισμό. Παρομοίως, το νερό καρύδας προσφέρει και αυτό πολλά απίστευτα οφέλη στην υγεία.

Πώς ωφελεί το νερό καρύδας τον οργανισμό;

Ενυδατώνει τον οργανισμό

shutterstock_363029168-e1452998542323

 Το νερό καρύδας είναι ένας θαυμάσιος φυσικός ηλεκτρολύτης με μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδρογονάνθρακες. Το ποσοστό τους κυμαίνεται μόλις στο 4.5%, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα «αθλητικά» ποτά που ενδέχεται να περιέχουν υδρογονάνθρακες σε ποσοστό 6-8%. (Δρ. Axe)

Σε έρευνα του 2002, της οποίας σκοπός ήταν η σύγκριση του νερού, των «αθλητικών» ποτών και του νερού καρύδας, ζητήθηκε από 6 συμμετέχοντες να επιλέξουν ένα από αυτά τα ροφήματα, έπειτα από μία άσκηση. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και τα τρία ροφήματα ήταν εξίσου ενυδατικά. Όμως, όσοι κατανάλωσαν νερό καρύδας δεν παρουσίασαν υψηλό ποσοστό ναυτίας ούτε μεγάλο κορεσμό. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες, το νερό είναι η καλύτερη πηγή ενυδάτωσης.

Μειώνει την πίεση του αίματος

shutterstock_361864949-e1452998609714

 

 

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, η προσθήκη της κατάλληλης ποσότητας καλίου στη διατροφή βοηθάει στη διατήρηση ή τη μείωση της πίεσης του αίματος, καθώς μειώνεται η δράση του νατρίου. Επομένως, η καθημερινή κατανάλωση νερού καρύδας (που περιέχει επίσης κάλιο), θα μπορούσε να συντελέσει στη μείωση της πίεσης του αίματος.

Σε έρευνα του 2005, τα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά νερό καρύδας για δύο εβδομάδες παρουσίασαν μείωσης και της συστολικής αλλά και της διαστολικής πίεσης του αίματος κατά 71% και 29% αντίστοιχα. Τα άτομα που κατανάλωναν μόνο νερό δεν επέδειξαν βελτίωση.

Μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια

 

shutterstock_360312704-e1452998674872

 Σύμφωνα με πειράματα που διεξήχθησαν σε αρουραίους, βρέθηκε πως το νερό καρύδας συνετέλεσε στη μείωση του συνολικού επιπέδου των τριγλυκεριδίων της χοληστερόλης όπως και της χοληστερόλης LDL.  Πιο συγκεκριμένα, μειώθηκε το ποσοστό της χοληστερόλης που βρέθηκε στην καρδιά τους.

Επίσης, βρέθηκε πως οι αρουραίοι που κατανάλωναν νερό καρύδας ανάρρωναν ευκολότερα έπειτα από καρδιακή προσβολή και θεωρείται πως οι ηλεκτρολύτες (κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο) που βρίσκονται στο ρόφημα αυτό ίσως συντελούν στη διατήρηση της καρδιακής υγείας.

Είναι ξεκάθαρο πως το νερό καρύδας είναι ένα θαυμάσιο ρόφημα για όποιον θέλει να βελτιώσει την υγεία του. Μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την αφυδάτωση, την υψηλή πίεση του αίματος και τη χοληστερίνη εάν το καταναλώνει με μέτρο. Και αυτό το μέτρο είναι το κλειδί. Το νερό καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Επομένως, η υπερβολική και γρήγορη κατανάλωσή του θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση σε πολλά εσωτερικά ανθρώπινα όργανα.

Εξισορροπεί το επίπεδο του pH

shutterstock_229142356-750x334

Στο περιβάλλον και τα τρόφιμα συναντάει κανείς πολλές τοξίνες και χημικές ενώσεις τους που καθιστούν το pH  του οργανισμού πιο όξινο. Το όξινο pH  συντελεί στην εμφάνιση αρκετών προβλημάτων υγείας, όπως:

– πόνο στις αρθρώσεις

– υπερβολική συσσώρευση βλέννας

– χημική ευαισθησία

– καούρα

– μειωμένο λίμπιντο

– οστεοπόρωση

– διαταραχές του ανοσοποιητικού

– ισχιαλγίες

– αύξηση βάρους

– διαβήτη

Με άλλα λόγια,  πραγματικά κανείς δεν θα ήθελε να έχει πολύ υψηλό επίπεδο pH  στον οργανισμό του. Γι’ αυτό και έχουμε τον χυμό καρύδας.

«Το όξινο επίπεδο pH  στον οργανισμό μετατρέπεται σε αλκαλικό όταν καταναλώνει κανείς νερό καρύδας», αναφέρει η διατροφολόγος  Jyoti  Arora.  Κάποιοι ειδικοί ισχυρίζονται πως μέσω της διατήρησης του οργανισμού σε αλκαλικό pH,  παρεμποδίζονται ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Τόνωση της ενέργειας

shutterstock_321764009-750x500

 

Ε, συ! Σταμάτησε να καταναλώνεις όλα αυτά τα ενεργειακά ποτά που είναι γεμάτα ζάχαρη και πιες νερό καρύδας! Ένα ποτήρι νερού καρύδας περιέχει μόνο 5mg φυσικά σάκχαρα, τα οποία είναι πολύ πιο ωφέλιμα και προσφέρουν στον οργανισμό τόση ενέργεια όσο και η τεχνητή ζάχαρη.

Το ίδιο ποτήρι με νερό καρύδας περιέχει επίσης 294mg καλίου, που βοηθά τα κύτταρα του οργανισμού να ανακτήσουν ενέργεια.

Συγκριτικά, το μέσο ενεργειακό ποτό περιέχει μόλις 117mg  καλίου.

Εσύ πίνεις νερό καρύδας; Θα αρχίσεις;

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου, εικόνων και βίντεο www.davidwolfe.com

(Πηγές:

https://draxe.com/is-coconut-water-good-for-you/

https: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15892382//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12056182

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17004906)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea