Newsitamea.gr
ΒΙΝΤΕΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Γνωρίστε τον 62χρονο που νίκησε το Πάρκινσον με το χορό! ¨Ο χορός έσωσε τη ζωή μου, νιώθω ότι ζω ένα θαύμα.¨ (Αληθινή ιστορία – βίντεο)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όταν όλοι οι γιατροί του έλεγαν όχι, όταν οι συμβατικές θεραπείες του έλεγαν δεν μπορείς, ο χορός του είπε ναι! Ο λόγος για τον 62χρονο Rafi Eldor καθηγητή οικονομικών και κάτοχος Ph.D. από το Χάρβαρντ. Πριν από 8 χρόνια διαγνώστηκε με Πάρκινσον και ο νευρολόγος του είπε πως έχει ακόμα άλλα 5 χρόνια φυσιολογικής ζωής πριν εμφανισθούν τα συμπτώματα τόσο έντονα που θα χρειάζονταν περίθαλψη.

Ο ίδιος αποφάσισε να ασχοληθεί με το χορό και η εξέλιξη της ιστορίας του είναι εκπληκτική καθώς η απόφαση του αυτή δείχνει να είναι θεραπευτική για τον ίδιο μέχρι σήμερα χαρίζοντας του πολύτιμα χρόνια ποιοτικής ζωής και χωρίς συμπτώματα!

Ας δούμε τι λέει ο ίδιος:

« Ήμουν σοκαρισμένος, ήταν σαν να έπεφτε ατομική βόμβα πάνω μου, έχασα τον ουρανό. Όταν γύρισα σπίτι δεν το είπα σε κανέναν ούτε καν στη γυναικά μου ή στα παιδιά μου. Ήμουν στο απόγειο της καριέρας μου και φοβόμουν να πεσώ και να νιώσω αδύναμος. Το μέλλον έδειχνε ζοφερό!

Μια μέρα είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, είδα ότι είχα μια μάσκα και είπα: η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι αρκετή και πρέπει να κάνω κάτι άλλο. Παρόλο που δεν είχα καμία εμπειρία ή ικανότητα στον χορό. Ο χορός βελτίωσε τις ικανότητες μου σε όλο μου το σώμα και νιώθω υπέροχα εσωτερικά και εξωτερικά.

Όταν η ιστορία μου, ότι νίκησα την ασθένεια με τον χορό, ξεκίνησε να γίνεται γνωστή στο Ισραήλ, με προσκάλεσαν στο Tedx Talks. Όταν χορεύω νιώθω νικητής. Ασχολήθηκα τόσο πολύ που μετά από ένα σημείο έλαβα μέρος σε διαγωνισμούς χορού. Κέρδισα τόσα πολλά από το χορό που νιώθω καλότυχος και έτσι έχω την ευκαιρία να βοηθήσω κι άλλους ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα. Καθιέρωσα περισσότερα από 20 χορευτικά γκρουπ στο Ισραήλ.

Από την ομιλία του στο Tedx Talks

Ο χορός έσωσε τη ζωή μου, νιώθω ότι είναι ένα θαύμα! Όχι μόνο για μένα αλλά και για τους υπολοίπους. Θα συνεχίσω να χορεύω μέχρι να βρεθεί μια θεραπεία για την ασθένεια του Πάρκινσον.»

Η γιατρός του Dr.Sharon Hasin λέει με τη σειρά της: «δεν είναι ένας τυπικός ασθενής του Πάρκινσον μετά από 7 χρόνια. Η ασθένεια συνεχίζει την εξέλιξη της όμως το σώμα δεν έχει επηρεαστεί!»

Η πρώτη του καθηγήτρια στον χορό Roni Peled είπε πως όταν τον γνώρισα ήταν πολύ εσωστρεφής και ντροπαλός. Δε σκέφτονταν τον εαυτό του ως χορευτή και σήμερα χορεύει και κάνει υπέροχα πράγματα. Συναντά άλλους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με την ασθένεια πρόσφατα και όταν τον γνωρίζουν αναφωνούν «ουάου, μπορώ να κάνω κάτι για τη ζωή μου αμέσως τώρα»!

Η Anna Aronov, επαγγελματίας χορεύτρια τονίζει ότι: για αυτόν κάθε κίνηση που πραγματοποιεί είναι μια μάχη και ξυπνά κάθε πρωί για να πάει σε αυτή τη μάχη και την κερδίζει κάθε μέρα! Είναι ένα υπέροχο παράδειγμα για το πώς να αγωνίζεσαι, να παλεύεις και να ζεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούμε κάποιον που μέσω του χορού μπόρεσε να καθυστερήσει τα συμπτώματα μιας ασθένειας. Αρκετές περιπτώσεις έχουν μάλιστα θεραπευτεί (πλήρως ή περιοδικά, το μέλλον το δείχνει πάντα) χρησιμοποιώντας πέραν από το χορό, τη μουσική, τις τέχνες, την άθληση, την ενασχόληση με κάτι νέο. Με κάτι που να βοηθά το σώμα τους να δράσει δημιουργικά για τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν μυστικά ή μυστήριες συνταγές, είναι ξεκάθαρα ότι μπορεί να λειτουργήσει για τον καθένα ξεχωριστά και να τον βοηθήσει σε μια ανάταση ψυχής και σώματος. Η καλή ψυχολογία έχει δείξει πως βοηθά πολλούς ασθενείς και με αλλού είδους αρρώστιες όπως ο καρκίνος. Το παν θεωρώ ότι είναι να μην επιτρέψει κανείς σας να τον καταβάλλει η ασθένεια του, να την αποδεχτεί και με ότι διαθέτει να την πολεμήσει. Ακόμα και αν δε βγει νικητής, τότε σίγουρα έπεσε ηρωικά σε μια μάχη που δεν απέφυγε να δώσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Βογιατζής Ηλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika

Πήγε εκδρομή και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο: Πώς χάρη σε μια σέλφι 33χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika