Newsitamea.gr
AMEA news

Γκίκας: Η ΝΔ σέβεται τα άτομα με αναπηρία και αγκαλιάζει τις Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea2

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο περιθώριο»

Ο Στέφ. Γκίκας δήλωσε από τo Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία πως η Νέα Δημοκρατία σέβεται τα άτομα με αναπηρία και αγκαλιάζει τις Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο περιθώριο», η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου του Κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρ. Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, επισκέφτηκε την Παρασκευή, τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας και του Κέντρου Ειδικής Αγωγής  «Η ΜΕΛΙΣΣΑ», όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σπύρο Ζουμπουλίδη, για τις δράσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος και το Κέντρο Ειδικής Αγωγής.

Μετά την συνάντηση ο κ Γκίκας δήλωσε τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε, εδώ και λίγες εβδομάδες η ΝΔ, έχει ξεκινήσει πανελλαδικά την δράση κοινωνικής αλληλεγγύης με τίτλο,  «Κανένας στο περιθώριο», η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου του Κόμματος μας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι θεμελιώδεις αρχές του κόμματος και η Νέα Δημοκρατία σέβεται τα άτομα με αναπηρία  και αγκαλιάζει τις Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτό θα έλεγα ότι η δράση μας εξυπηρετεί ουσιαστικά τρείς σκοπούς: πρώτον, να αναγνωρισθεί το σημαντικό κοινωνικό έργο των Δομών αυτών, δεύτερον, να αναπτυχθεί μια συνεργασία με τις Δομές και τρίτον, να αναπτυχθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων που αυτές αντιμετωπίζουν.

Όπως είπε και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, η δράση της ΝΔ θα αποτελέσει την γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των δομών αυτών με όλα τα επίπεδα διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

gkik-zoyb

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της δράσης, επισκέφτηκα σήμερα τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας και του Κέντρου Ειδικής Αγωγής  «Η ΜΕΛΙΣΣΑ», όπου ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σπύρο Ζουμπουλίδη, για τις δραστηριότητες, τις δράσεις, τον προγραμματισμό, αλλά και τα προβλήματα του Συλλόγου και της «Μέλισσας». Μετέφερα στον κ. Πρόεδρο την σταθερή θέση του κόμματός μας για την σημασία που δίδουμε στις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την πρόθεσή μας να σταθούμε αρωγοί στις δράσεις των Δομών που υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κ. Ζουμπουλίδη για την υποδοχή, την εκτενή ενημέρωση και για την ξενάγηση που μας έκανε.»

www.corfupress.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou