Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γυναίκα με νοσογόνο παχυσαρκία χάνει τα μισά κιλά… Οταν ήτανε 5 ετών, ζύγιζε 66 κιλά- ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

678

Γυναίκα με νοσογόνο παχυσαρκία χάνει τα μισά κιλά…  Οταν ήτανε 5 ετών, ζύγιζε 66 κιλά.

Η Amber Rachdi, η οποία είναι 24 ετών και κατάγεται από το Troutdale του Όρεγκον, από τότε που ήτανε 5 ετών, ζύγιζε 66 κιλά, το ίδιο με το μέσο όρο μιας ενήλικης γυναίκας.

19 χρόνια αργότερα, η Rachdi πλέον 292 κιλά έπιασε πάτο και σχεδόν κλεισμένη στο σπίτι και σε συνεχή πόνο, ένιωθε μεγάλη ντροπή. Αλλά μετά οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι θα ήταν νεκρή αν συνέχιζε έτσι στην ηλικία των 30 ετών.

«Μερικές φορές σκέφτομαι ότι ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό », παραδέχτηκε. «Η σωτήρια είναι η επέμβαση βαριατρικής .Τα πάντα με πονάνε. Είμαι τόσο περιορισμένη σε ότι κάνω και όπου πηγαίνω.

Αισθάνομαι παγιδευμένη . Είμαι δυστυχισμένη. Δεν μου αρέσει να είμαι το άτομο αυτό. Μερικές φορές αισθάνομαι μεγάλη απελπισία και πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο. Ίσως θα ήταν καλύτερα να μην είχα γεννηθεί ποτέ», είπε.

Βέβαια μετά την βαριατρική επέμβαση που της κάνανε έφτασε εντυπωσιακά στα 127 κιλά. Έπεται και άλλη επέμβαση όπου θα φτάσει αισίως στα 57 κιλά.

* Η βαριατρική επέμβαση δεν είναι μια αισθητική πλαστική επέμβαση. Δεν γίνεται για λόγους ομορφιάς αλλά για λόγους υγείας. Δεν αφαιρούμε λίπος από το σώμα αλλά μεταβάλλουμε την ανατομία στομάχου/εντέρων με αποτέλεσμα ο οργανισμός να απορροφά λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον μετά από επεμβάσεις παχυσαρκίας συντελούνται και ορμονικές αλλαγές που οδηγούν στην μείωση της αίσθησης της πείνας. Αυτές οι ορμονικές αλλαγές είναι διαφορετικές από τις αλλαγές που γίνονται με τη δίαιτα γι΄ αυτό και τα αποτελέσματα μιας επέμβασης είναι πολύ καλύτερα.

* Επιμέλεια :Μαρία Κρεμμύδα  

977

08843

67845

* Η νοσογόνος παχυσαρκία είναι μια χρόνια νόσος με γενετικά αίτια. Ορίζεται ως ένας ΔΜΣ 40 και άνω. Όταν η παχυσαρκία μετατρέπεται σε νοσογόνο παχυσαρ­κία, το πλεονάζον βάρος αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή του ατόμου. Η νοσογόνος παχυσαρκία σχετίζεται με πολλές εξασθενητικές και απειλητικές νόσους που επη­ρεάζουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής, ενώ μειώνουν το μέσο προσδόκιμο όριο επιβίωσης.

* Επιμέλεια :Μαρία Κρεμμύδα 

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika