Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Γυναίκα ηλικίας 107 ετών έγινε η γηραιότερη δότρια οργάνων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία γυναίκα από τη Σκωτία που πέθανε στα 107 της χρόνια πιθανώς είναι η γηραιότερη δότρια οργάνων στον κόσμο, ανακοίνωσε ο βρετανικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων.

Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες δεν έχει σχετική κατηγορία ώστε να είναι κανείς βέβαιος. Ωστόσο η δωρεά οργάνων σε τόσο προχωρημένη ηλικία δεν είναι συνηθισμένη, αφού οι περισσότεροι οργανισμοί μεταμοσχεύσεων θέτουν ηλικιακά όρια για τους δότες.

Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε, δηλώθηκε ως δωρήτρια οργάνων πέρυσι, στα 106 της χρόνια, όταν κλήθηκε να συμμετάσχει σε διαφημιστικό σποτ της ενημερωτικής εκστρατείας «We Need Everybody» την οποία πραγματοποιεί η Υπηρεσία Αιμοδοσίας & Μεταμοσχεύσεων του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHSBT) για να καταρρίψει τους μύθους γύρω από τις μεταμοσχεύσεις.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Υπηρεσίας, ένας από τους μεγαλύτερους είναι ότι η ηλικία αποτελεί εμπόδιο στη δωρεά οργάνων. Όπως επισημαίνουν, πολλές μεταμοσχεύσεις νεφρών έχουν γίνει με επιτυχία με δότες 80άρηδες ανθρώπους – και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι οι ανάγκες για νεφρικά μοσχεύματα είναι τεράστιες σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας του σακχαρώδους διαβήτη και της υπέρτασης.

Από την 107χρονη Σκωτσέζα οι γιατροί αφαίρεσαν τους κερατοειδείς χιτώνες των ματιών, τους οποίους μεταμόσχευσαν σε μία πολύ νεώτερη ασθενή, σώζοντας την όρασή της, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας κυρία Λέσλι Χόγκαν.

«Το μήνυμα της εκστρατείας είναι απλό: μην εξαιρείς τον εαυτό σου», είπε. «Η γηραιότερη δωρήτρια κερατοειδούς που είχαμε ήταν αυτή η γυναίκα των 107 ετών, η οποία έκανε τη διαφορά για έναν πολύ νεότερο άνθρωπο».

Πηγή :  tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika