Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Γυμναστική: 5 επιστημονικοί λόγοι που μας κάνει χαρούμενους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634861068098844692

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμασταν. Μέσω της γυμναστικής και της διατροφής εκτός από ένα καλογυμνασμένο σώμα, εισπράτουμε και άλλα οφέλη που προάγουν την ψυχική υγεία. Ακόμη και αν αυτή η μορφή άσκησης είναι ήπια όπως το περπάτημα.

Ειδικότερα, το καναδέζικο reader’s digest συγκεντρώνει μία σειρά από μελέτες, οι οποίες έχουν αποδείξει πως η σωματική άσκηση, μπορεί να τονώσει το ηθικό μας, να μειώσει το άγχος μας και ως εκ τούτου να μας κάνει πιο χαρούμενους. Ποια είναι τα οφέλη της γυμναστικής και δη της καθημερινής βόλτας μέχρι το πάρκο;

Έχουμε υψηλότερα ποσοστά ευημερίας

Γυμναστική: 5 επιστημονικοί λόγοι που μας κάνει χαρούμενους

Οι άνθρωποι που περπατούν ή χρησιμοποιούν ποδήλατο έχουν υψηλότερα ποσοστά ευημερίας απ’ ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συνεχώς το αυτοκίνητό ή τα μέσα μεταφοράς, σύμφωνα με παλαιότερη βρετανική έρευνα. Προσθέτοντας στη ζωή μας 10 λεπτά άσκησης, όπως το περπάτημα δίνουμε στο σώμα μας μία ώθηση που το κάνει να νιώθει πιο καλά.

Νιώθουμε λιγότερη ανησυχία

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Landscape and Urban Planning οι άνθρωποι που περπατούν για 50 λεπτά σε πάρκα, σε πανεπιστημιουπόλεις ή σε γενικότερους χώρους με πράσινο είναι πιο ευτυχισμένοι και νιώθουν λιγότερο ανήσυχοι από τους ανθρώπους που δεν το κάνουν. Επίσης διαπιστώθηκε πως οι άνθρωποι που περπατάν σε πράσινους χώρους δεν τονίζουν τις αρνητικές πτυχές της ζωής τους.

Γυμναστική: 5 επιστημονικοί λόγοι που μας κάνει χαρούμενους

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα από το Kent State η γυμναστική που γίνεται με παρουσία τεχνολογίας όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων δεν αφήνει τους ανθρώπους να ηρεμίσουν. Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τη βόλτα τους χωρίς κινητά και έξυπνες συσκευές νιώθουν πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο ανήσυχοι, καθώς συγκεντρώνονται στη φύση και στους ήχους της και όχι σε άλλα τεχνολογικά ερεθίσματα.

Αποδεχόμαστε πιο εύκολα τις αρνητικές εμπειρίες

Γυμναστική: 5 επιστημονικοί λόγοι που μας κάνει χαρούμενους

Οι άνθρωποι που κάνουν γυμναστική και είναι διανοητικά παρόντες σε αυτήν την εμπειρία μπορούν να αποδεχτούν πιο εύκολα τα αρνητικά γεγονότα που έχουν βιώσει. Σύμφωνα με τους ερευνητές η συγκέντρωση στην άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος και να εξορίσει το στρες από το μυαλό και την ψυχή μας.

Απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή

Γυμναστική: 5 επιστημονικοί λόγοι που μας κάνει χαρούμενους

Οι άνθρωποι ηλικίας άνω τα 60 έτη που δήλωσαν ότι απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή έτειναν να είναι σωματικά δραστήριοι και να περπατάν σύμφωνα με βρετανική μελέτη. Οι ερευνητές σημειώνουν πως οι άνθρωποι με καλύτερη φυσική λειτουργία μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένοι καθώς γερνούν.

Ανακάμπτουμε από στρεσογόνες καταστάσεις

Γυμναστική: 5 επιστημονικοί λόγοι που μας κάνει χαρούμενους

Η βόλτα με συντροφιά το κατοικίδιο ζωάκι μας λειτουργεί ευεργετικά για την ψυχή μας, καθώς μειώνει το στρες και το άγχος και μπορούμε να ανακάμψουμε πιο εύκολα από μία τέτοια κατάσταση. Οι ερευνητές σημειώνουν πως οι βόλτες κάνουν καλό τόσο στη δική μας ψυχική υγεία όσο και στην ψυχική υγεία των σκυλιών μας.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea

Κράμπες στα πόδια όταν κοιμάστε: Δείτε με ποιες ασθένειες συνδέονται

newsitamea