Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Γιατρός ισχυρίζεται ότι ξέρει την αιτία του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

073c82ca8424ec43733d48fbcd8ed116_L

Γιατρός ισχυρίζεται ότι ξέρει την αιτία του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου

Ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα σχετικά με το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε ακριβώς γιατί και πώς συμβαίνει.

Φαίνεται όμως ότι ένας αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων του Σιάτλ, βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη των αιτιών που προκαλούν το Σύνδρομο του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SIDS). Μετά από 11 χρόνια έρευνας, ο Δρ Daniel Rubens δοκιμάζει ένα σενάριο στο οποίο το SIDS θα μπορούσε να σχετίζεται με μια δυσλειτουργία στο εσωτερικού του αυτιού που είναι δύσκολο για ένα μωρό να την ξεπεράσει όταν έχει πρόβλημα στην αναπνοή και που συνήθως περνάει απαρατήρητη.

«Αυτά τα μωρά αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο εσωτερικό του αυτιού αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν και να το πουν στους γονείς τους», δήλωσε ο Rubens στους Times. «Είναι πολύ μικρά για να κάθονται και έχουν επίσης πρόβλημα με τον αέρα.»

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα μελέτησαν το ιστορικό θανάτου 31 μωρών που πέθαναν από SIDS, και διαπίστωσαν ότι όλα είχαν χαμηλές συχνότητες ήχου στο δεξί αυτάκι.

Ο Rubens υποστηρίζει ότι ξέρει όχι μόνο τα αίτια που προκαλούν το SIDS αλλά  και τη θεραπεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ειδικό τεστ ακοής που θα πραγματοποιείται σε βρέφη εντός 48 ωρών από τη γέννηση τους θα μπορεί να ανιχνεύει τη μοναδική διαφορά ακοής που θέτει ορισμένα μωρά σε κίνδυνο για SIDS. Στη συνέχεια, αυτά τα μωρά θα υποβάλλονται σε πιο διεξοδική κλινική εξέταση τον πρώτο μήνα της ζωής τους.

Προς το παρόν, ο ίδιος εργάζεται για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος και να πραγματοποιήσει την απαραίτητη έρευνα.

 

Πηγή: popsugar.com , www.baby.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou