Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Γιατί τα καινούργια ρούχα πρέπει να πλένονται πριν φορεθούν!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα καινούργια ρούχα πρέπει να πλένονται πριν φορεθούν

Γιατί τα καινούργια ρούχα πρέπει να πλένονται πριν φορεθούν!!!

Σύμφωνα με τον καθηγητή Donald Belsito, δερματολόγο στο Ιατρικό Κέντρο του Κολούμπια της Νέας Υόρκης μικροσκοπικά ζωύφια φιλοξενούνται πάνω στα καινούργια μας ρούχα καθώς και χημικά από την κατασκευή τους, τα οποία είναι επικίνδυνα για δερματικές αντιδράσεις.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, σε ένα τεστ που έγινε στη Νέα Ζηλανδία τα ρούχα που είχαν χώρα προέλευσης την Κίνα, ήταν μέχρι και 900 φορές πιο εκτεθειμένα σε χημικά στοιχεία, από το προκαθορισμένο όριο ασφαλείας.

Αγοράζοντας καινούργια ρούχα τα οποία κάνουμε το λάθος να τα φορέσουμε πριν πλυθούν ή να τα βάλουμε στα συρτάρια μας διακινδυνεύουμε να  βάλουμε στο σώμα μας μερικά από τα δεκάδες μικροσκοπικά έντομα που κυκλοφορούν επάνω τους και που σε πολλές περιπτώσεις έχουν εναποτεθεί σε αυτά από τους προηγούμενους που τα έχουν δοκιμάσει. Επιπροσθέτως τα ρούχα εκτίθενται σε χημικά όχι μόνο κατά την κατασκευή τους αλλά και κατά τη διάρκεια της παρουσία τους στην κρεμάστρα ενός καταστήματος ή στη βιτρίνα πάνω σε μία κούκλα.

Για παράδειγμα η ρητίνη φορμαλδεΰδης είναι ένας βασικός «ένοχος». Ως άχρωμο αέριο χρησιμοποιείται σε κάποια ρούχα γιατί δεν τα αφήνει να τσαλακωθούν ή να αναπτύξουν μούχλα.

Όπως λέει ο καθηγητής, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουμε αλλεργικές ή δερματικές αντιδράσεις, ενώ κάποια από  αυτά ευθύνονται για πιθανή εμφάνιση καρκίνου. Γι αυτό συστήνει όταν αγοράζουμε ένα νέο ρούχο πριν το βάλουμε στη ντουλάπα μας ή το φορέσουμε να το πλένουμε σχολαστικά.

 

 

πηγή: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika