Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γιατί το πρωινό φρούτο κάνει καλό στην υγεία;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Γιατί το πρωινό φρούτο κάνει καλό στην υγεία;

 Γιατί το πρωινό φρούτο κάνει καλό στην υγεία;

Το πρωινό, λοιπόν, φρούτο, έχετε πολλούς λόγους, να το κάνετε συνήθεια, πέρα από δυο βασικούς που είναι το γεγονός ότι συχνά το ξεχνάμε μέσα στη μέρα και ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνει εύκολη η χώνεψή του, καθώς οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας, που το στομάχι ασχολείται με την επεξεργασία και άλλων τροφών, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η πέψη του, προκαλώντας συχνά δυσφορία και αναστάτωση.

Μαζί με το λεμονόνερο, που τώρα πια θα πρέπει να έχετε κάνει ήδη συνήθεια, τρώτε και ένα φρούτο μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, για όλους τους παρακάτω λόγους.

1. Παρέχει ενέργεια
Τα φρούτα είναι πλούσια πηγή καλών υδατανθράκων, γι’ αυτό είναι πολύ καλή επιλογή να ξεκινάτε με αυτά τη μέρα σας, καθώς οι φυτικές ίνες και τα –αργά στην πέψη- ζάχαρα, που περιέχουν, σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά. Τα μήλα, τα πορτοκάλια, οι μπανάνες, τα μούρα και το πεπόνι είναι καλές εναλλακτικές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

 

Γιατί το πρωινό φρούτο κάνει καλό στην υγεία;

2. Καλύτερη χώνεψη
Τα φρούτα έχουν καθαριστικές ιδιότητες και το πρωινό φρούτο ενισχύει την αποτοξίνωση που συμβαίνει στο σώμα σας κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Ένα μήλο λοιπόν την ημέρα δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα, αλλά και τις τοξίνες, από νωρίς το πρωί, δίνοντας ενέργεια και την ώθηση στο πεπτικό σύστημα να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά από την αρχή.

3. Είναι πηγή ενζύμων
Τα φρούτα είναι πλούσιες πηγές ενζύμων, περισσότερο ακόμα και από τα λαχανικά. Τα ένζυμα είναι σημαντικά  για πλήθος λειτουργιών του οργανισμού, καθώς εκτός των άλλων συνδράμουν με φυσικό τρόπο στην πεπτική διαδικασία, ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από τις τροφές.

 

Γιατί το πρωινό φρούτο κάνει καλό στην υγεία;

4. Χαρίζει καλή διάθεση
Ο εγκέφαλος «καίει» γλυκόζη και για να νιώθετε εσείς καλά, θα πρέπει η γλυκόζη που του παρέχετε να είναι καλής ποιότητας. Τα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή γλυκόζης, που σας κάνει να διατηρείτε καλύτερη διάθεση και ενέργεια. Τα φυσικά, δε, ζάχαρα και οι φυτικές ίνες σας βοηθούν στη συγκέντρωση και προωθούν την πνευματική λειτουργία του εγκεφάλου.

5. Καταπολεμά το άγχος
Η βιταμίνη C που περιέχεται στα φρούτα είναι κατάλληλη για την προστασία του οργανισμού από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα, ενώ είναι σημαντική και για την αντιμετώπιση του άγχους, καθώς περιορίζει επαρκώς την ανάπτυξη φλεγμονών που προκαλούνται από το έντονο άγχος και το στρες. Τις στιγμές λοιπόν, που νιώθετε το άγχος να σας καταβάλει, φάτε ένα φρούτο και όχι μόνο θα αντιμετωπίσετε το άγχος, αλλά θα σας φτιάξει και η διάθεση.

 

Γιατί το πρωινό φρούτο κάνει καλό στην υγεία;

6. Ενυδατώνει
Τα φρούτα, εκτός όλων των άλλων ευεργετικών δράσεων τους, ενυδατώνουν τον οργανισμό με φυσικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα η ενυδάτωση το πρωί είναι βασικό βήμα για ένα καλό ξεκίνημα, δεδομένης της αφυδάτωσης που συμβαίνει στον οργανισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά με ένα φρούτο πλούσιο σε νερό, όπως είναι το πεπόνι, τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, ο ανανάς, τα σταφύλια και τα αχλάδια.

7. Κατευνάζει τις λιγούρες
Τα φρούτα είναι η τέλεια εναλλακτική για όσους έχουν την τάση να επιθυμούν ένα γλυκάκι, κάθε μέρα, όλη μέρα. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να ικανοποιείται με ένα γλυκό φρούτο και όχι με τις εναλλακτικές του εμπορίου, που δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο τη διατροφική αξία του φρούτου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika