Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γιατί πρέπει να βάλετε το αβοκάντο στη διατροφή σας και τη διατροφή του παιδιού σας!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γιατί πρέπει να βάλετε το αβοκάντο στη διατροφή σας και τη διατροφή του παιδιού σας!

Γιατί πρέπει να βάλετε το αβοκάντο στη διατροφή σας και τη διατροφή του παιδιού σας!

Το αβοκάντο είναι μια τροφή με μεγάλη διατροφική αξία που μπορεί να ενταχθεί στη διατροφή μικρών και μεγάλων. Λόγω της ιδιαίτερης υφής του μπορεί να προστεθεί σε πλήθος συνταγών. Ας δούμε όμως τι περιέχει αυτό το πολύ θρεπτικό φρούτο.

• Μονοακόρεστα λιπαρά. Το αβοκάντο είναι πολύ πλούσιο σε ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL-χοληστερόλης. Ακόμη, τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών.

• Φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες που περιέχει το αβοκάντο είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της τακτικής κινητικότητας του εντέρου και για την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας σε μικρούς και μεγάλους. Επίσης οι φυτικές ίνες αυξάνουν στον κορεσμό, συμβάλοντας έτσι στη διατήρηση του σωματικού βάρους.

• Βιταμίνες και μέταλλα. Το αβοκάντο είναι καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, που βοηθούν στη θωράκιση του οργανισμού από λοιμώξεις και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επίσης, περιέχει βιταμίνες C και Ε που ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των παιδιών. Επιπλέον, το αβοκάντο είναι εξαιρετική πηγή καλίου, ενός απαραίτητου ηλεκτρολύτη για τον οργανισμό. Το κάλιο είναι επίσης σημαντικό για τη μυϊκή ανάπτυξη στα παιδιά και για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Έτσι λοιπόν το αβοκάντο αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση για το ημερήσιο διαιτολόγιο μιας οικογένειας, ωστόσο χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά στο υψηλό θερμιδικό του περιεχόμενο, καθώς 1 φλιτζάνι αβοκάντο κομμένο σε κύβους αποδίδει 240 θερμίδες, γι’ αυτό και χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή του. Ο δεύτερος λόγος αφορά σε αλλεργικές αντιδράσεις μετά τη βρώση αβοκάντο που έχουν παρατηρηθεί σε άτομα που έχουν αλλεργία στο λάτεξ.

Αν αναρωτιέστε όμως πώς θα εντάξετε το αβοκάντο στο διαιτολόγιό σας μπορείτε να το προσθέσετε σε σαλάτες, σε σάλτσες για ζυμαρικά, σε σάντουιτς, σε smoothies, σε ντιπς, σε dressings και σε γλυκά ως βάση για κρέμες.

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com

 

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika