Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γιατί όταν βαριόμαστε το ρίχνουμε στα πατατάκια -Η επιστημονική εξήγηση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

chips-pix
Τα πατατάκια, οι σοκολάτες, τα παγωτά και γενικά τα λιπαρά φαγητά είναι αυτά στα οποία καταφεύγουν οι άνθρωποι τις… δύσκολες στιγμές. Γιατί όμως; Οι επιστήμονες εξηγούν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν οι άνθρωποι νιώθουν έντονη βαρεμάρα ψάχνουν για… πατατάκια. Συγκεκριμένα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος στη δουλειά, στις παρέες ή στο σπίτι, υπάρχει δηλαδή με μια λέξη βαρεμάρα, οι άνθρωποι ποθούν πολύ έντονα φαγητά με λιπαρά και ζάχαρη.

Και για αυτό υπάρχει επιστημονική εξήγηση: Οταν κάποιος βαριέται πέφτουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης, η οποία παράγεται όταν ένας άνθρωπος εξιτάρεται. Ετσι, ο οργανισμός αναζητά να αντισταθμίσει την έλλειψη της εν λόγω ορμόνης με άλλους τρόπους.

Μάλιστα, ο δρ Σάντι Μαν, ερευνητής του πανεπιστημίου του Central Lancashire παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, ανέφερε ότι ακόμη και η αίσθηση απογοήτευσης που δημιουργεί η παρακολούθηση ενός βαρετού βίντεο μπορεί να οδηγήσει κάποιον στην αναζήτηση κάποιας λιπαρής ή γλυκιάς τροφής!

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika