Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γιατί είναι καλό να τρώμε σταφίδες ;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

stafides

Γιατί είναι καλό να τρώμε σταφίδες;

Προσθέστε σταφίδες στην καθημερινή σας διατροφή

Οι σταφίδες μπορεί να αυξήσουν τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν με τις καρδιακές παθήσεις, την αναιμία και τις πέτρες στα νεφρά.

Προσθέστε τις σταφίδες στην καθημερινή σας διατροφή

Οι σταφίδες ίσως δεν φαίνονται εντυπωσιακές, αλλά προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία. Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που βοηθάνε σε πολλά σωματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των γαστρεντερικών προβλημάτων, τις αρθρίτιδας, τις πέτρες στα νεφρά, τις καρδιοπάθειες, την αναιμία και ούτω καθεξής.

Αυτά είναι τα έξι βασικά οφέλη για την υγεία:

1. Βελτιώνει τη σεξουαλική υγεία

Η καθημερινή κατανάλωση σταφίδας αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία. Περιέχει το αμινοξύ της αργινίνης που βοηθά με την τόνωση της λίμπιντο, και ότι έχει να κάνει με την σεξουαλική ζωή.

2. Σταματάει τον καρκίνο

Οι σταφίδες προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επειδή περιέχουν πολυφαινολικές, αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται κατεχίνες. Προστατεύουν το σώμα από την εξάπλωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη των όγκων.

3. Βελτιώνει την πέψη

Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και βοηθάνε στο «καθάρισμα» του πεπτικού συστήματος. Καθαρίζουν τις τοξίνες και τα δηλητήρια από τη γαστρεντερική οδό και διατηρούν την καλή υγεία των εντέρων.

4. Βελτιώνει την υγεία των οστών και των δοντιών

Οι σταφίδες βοηθούν στην ενίσχυση των δοντιών και των οστών, επειδή περιέχουν ασβέστιο σε μεγάλες ποσότητες. Επίσης περιέχουν βόριο που βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και τη δημιουργία της οστικής μάζας, η οποία είναι κρίσιμη για την πρόληψη των παθήσεων των οστών, όπως η οστεοπόρωση, ειδικά σε γυναίκες σε μετα-εμμηνόπαυση.

5. Μας παρέχει ενέργεια

Οι σταφίδες είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας και είναι πολύ χρήσιμες για τους αθλητές. Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν όσους θέλουν να κερδίσουν βάρος. Οι σταφίδες περιέχουν σάκχαρα, όπως τη φρουκτόζη και τη γλυκόζη που δίνουν μεγάλη ενέργεια.

6. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό

Οι σταφίδες βοηθάνε στην απορρόφηση των διαφόρων θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών και των πρωτεϊνών. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνουν τη γενική υγεία του οργανισμού.

Επιμέλεια :Ελένη Μιχαλάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea

6 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο που θα ήταν καλό να αποφεύγεις

Efi Nika

5 τρόποι να ξανακάνουμε το φαγητό απόλαυση

newsitamea