Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Γιατί οι γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
vaccine
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως μια σταθερή αύξηση στον αριθμό των γονιών που διστάζουν ή αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Ας δούμε για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό:
  • Σύνδεση εμβολίων με αυτισμό: Μια παλαιότερη μελέτη που συνέδεε το εμβόλιο MMR για την ιλαρά, την ερυθρά και την παρωτίτιδα με τον αυτισμό φαίνεται πώς έχει ακόμα οπαδούς, παρ’ όλο που έχει αποδεχτεί ότι τα στοιχεία ήταν ανακριβή.
  • Θρησκευτικές πεποιθήσεις: Σημαντικός είναι και ο αριθμός των ανθρώπων που λόγω των θρησκευτικών τους πιστεύω αρνούνται φαρμακευτικές αγωγές και εμβόλια.
  • Θεωρίες συνομωσίας: Υπάρχει σε πολλές χώρες μια διάχυτη δυσπιστία για τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες που στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές.
  • Internet: Στην εποχή μας αρκεί μια viral ανάρτηση κατά των εμβολίων στα social media, για να κάνει τους γονείς να αμφιβάλουν για την χρησιμότητά τους.
  • Οικονομικοί λόγοι: Στα χρόνια της κρίσης που διανύουμε πολύ συχνά είναι δύσκολο για τους άνεργους ή ανασφάλιστους γονείς να ανταπεξέλθουν οικονομικά στον εμβολιασμό των παιδιών τους.
Αν κι εσείς έχετε αμφιβολίες για τα εμβόλια συζητήστε το θέμα με τον παιδίατρό σας. Είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας ενημερώσει με ψυχραιμία και επιστημονικά τεκμήρια για τη χρησιμότητα των εμβολίων, τις πιθανές παρενέργειες και οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί.
ΠΗΓΗ: www.mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika