Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί οι γυναίκες κλαίνε πιο εύκολα από τους άντρες;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γιατί οι γυναίκες κλαίνε πιο εύκολα από τους άντρες;

Γιατί οι γυναίκες κλαίνε πιο εύκολα από τους άντρες;

Είναι ένα από τα παλαιότερα στερεότυπα: οι άντρες δεν κλαίνε. Τα υπάρχοντα δεδομένα αποκαλύπτουν πως, αν και δεν ανταποκρίνεται κατά 100% στην αλήθεια, γεγονός παραμένει ότι οι γυναίκες κλαίνε περισσότερο. Και μάλιστα σύμφωνα με τον Ad Vingerhoets, καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας σε πανεπιστήμιο στην Ολλανδία, οι γυναίκες όντως κλαίνε περισσότερο εξαιτίας μιας ορμόνης.

Η ορμόνη που έχουν οι γυναίκες, ονόματι προλακτίνη, μειώνει την αντίσταση στα συναισθήματα. Οι άντρες έχουν ανεπτυγμένη την τεστοστερόνη τους, που τους βοηθά να μείνουν περισσότερο ισορροπημένοι ως προς τις εκρήξεις τους και να ελέγχουν τα συναισθήματά τους.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γυναίκες κλαίνε 30 έως 64 φορές τον χρόνο (οι άντρες 6 έως 17 φορές) και επί περισσότερη ώρα από τους άντρες (6 λεπτά την φορά κατά μέσον όρο έναντι 2-3 λεπτών στους άντρες).

Συνολικά, το 90% των ανδρών δήλωσαν ότι ούτε κατά διάνοιαν υπερβαίνει το κλάμα τους σε διάρκεια τα 15 λεπτά, με το 66% να δηλώνουν πως διαρκεί λιγότερο από 5’.

Αν και το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι παραπλήσιο (91% είπαν πως δεν κλαίνε πάνω από 15 λεπτά), μόνο το 43% είπαν ότι σταματούν το κλάμα σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Την μισή ώρα κλάματος, εξάλλου, φτάνουν διπλάσιες γυναίκες απ’ ό,τι άντρες (11% έναντι 5%), ενώ διπλάσιες είναι και όσες κλαίνε από μισή έως μία ώρα, καθώς και όσες υπερβαίνουν την ώρα.

Oι γυναίκες έχουν από τη φύση τους επίσης πιο έντονο το αίσθημα της κατανόησης και της φροντίδας, κάτι που τις οδηγεί εύκολα σε καταστάσεις υψηλής συναισθηματικής φόρτισης. Τέλος οι άντρες συνήθως προσπαθούν να κρατήσουν τα δάκρυα τους, ενστικτωδώς, για να φανούν πιο δυνατοί.

Ίσως είναι πιο συνηθισμένο οι άντρες (χωρίς όμως να αφήνουμε εκτός τις γυναίκες) να κλαίνε σε περιπτώσεις χαράς. Κάτι πάντως που όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, ίσως να φαίνεται ως χαρά, ίσως να υποδηλώνει λύπη, π.χ. στο γάμο ίσως κλαίμε γιατί τελειώνει μια συγκεκριμένη φάση της ζωής μας.

ΠΗΓΗ:govastileto.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea