Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Γιατί εξαφανίστηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα αυτής της γυναίκας;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9628273400015334252

Γιατί εξαφανίστηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα αυτής της γυναίκας;

 

Μία καρκινοπαθής γυναίκα από το Μεξικό διαπίστωσε με έκπληξη ότι τα δακτυλικά της αποτυπώματα είχαν εξαφανιστεί, όταν ο ανιχνευτής αποτυπωμάτων της τράπεζας της δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει.

Η γυναίκα που πάσχει από προχωρημένο καρκίνο του μαστού και ακολουθούσε αγωγή για την αντιμετώπιση του καρκίνου άρχισε να αναρωτιέται γιατί εξαφανίστηκαν τα αποτυπώματα της.

Μετά από έρευνα των γιατρών της διαπιστώθηκε ότι για την εξαφάνιση των αποτυπωμάτων της γυναίκας ευθυνόταν ένα χημειοθεραπευτικό φάρμακο, η καπεσιταβίνη.

Γιατί εξαφανίστηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα αυτής της γυναίκας;
Χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα έμεινε γυναίκα στο Μεξικό

Σύμφωνα με τους γιατρούς της η γυναίκα πάσχει από καρκίνο του μαστού και στον πρώτο κύκλο της θεραπείας της πήρε το συγκεκριμένο φάρμακο συνδυαστικά με ένα άλλο.

Στη διάρκεια αυτής της θεραπείας εκδήλωσε το σύνδρομο “χειρός-ποδός”.

Πρόκειται για μία δερματοπάθεια η οποία συγκαταλέγεται στις ανεπιθύμητες ενέργειες ορισμένων μορφών χημειοθεραπείας και ένα από τα συμπτώματα της είναι η απολέπιση.

Γιατί εξαφανίστηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα αυτής της γυναίκας;
Η γυναίκα διαπίστωσε ότι τα δακτυλικά της αποτυπώματα είχαν εξαφανιστεί, όταν ο ανιχνευτής της τράπεζας της δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει.

Η δερματοπάθεια αντιμετωπίστηκε με την κατάλληλη θεραπεία επιτυχώς. Ωστόσο επανεμφανίστηκε σε επόμενο κύκλο της θεραπείας με πιο έντονη απολέπιση η οποία έσβησε τα αποτυπώματά της.

Οι γιατροί της καθυστέρησαν τον επόμενο κύκλο χημειοθεραπείας, ενώ όταν ξανάρχισαν τη θεραπεία, μείωσαν την δόση της καπεσιταβίνης και η γυναίκα δεν εμφάνισε άλλο πρόβλημα. Η θεραπεία της γυναίκας ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω ανεπιθύμητες ενέργειες.

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika