Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Γιατί δεν πρέπει να καταψύξετε ξανά το φαγητό που αποψύξατε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γιατί δεν πρέπει να καταψύξετε ξανά το φαγητό που αποψύξατε

Γιατί δεν πρέπει να καταψύξετε ξανά το φαγητό που αποψύξατε

Όταν τα τρόφιμα μένουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αναπτύσσονται σε αυτά διάφορα βακτήρια, κάποια εκ των οποίων είναι πολύ επικίνδυνα και καθιστούν το φαγητό ακατάλληλο για κατανάλωση.

Αντίθετα, όταν οι τροφές είναι στην κατάψυξη η διαδικασία αυτή γίνεται με πολύ αργό ρυθμό.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι κατάλληλα για κατανάλωση για πολύ καιρό. Αν όμως τα αποψύξετε, ξεκινάει η ανάπτυξη των επικίνδυνων βακτηρίων που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 2-3 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο επικίνδυνος για την υγεία αριθμός βακτηρίων.

Αν όμως καταψύξετε το φαγητό ξανά, τα βακτήρια παραμένουν. Έτσι την επόμενη φορά που θα το ξεπαγώσετε θα υπάρχουν και αυτά, ενώ θα αναπτυχθούν και άλλα.

Είναι λοιπόν πιθανό με τη δεύτερη απόψυξη, το φαγητό να είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

Σωστή κατάψυξη και απόψυξη φαγητού

-Ποτέ μην ξανα-καταψύχετε το φαγητό αφού ξεπάγωσε.
-Κάντε απόψυξη βάζοντάς το στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
-Κάντε απόψυξη στο φούρνο σας σε ειδικό πρόγραμμα αν έχει.
-Αν αποψύξατε το φαγητό αλλά αποφασίσατε να μην το μαγειρέψετε, μην το καταψύξετε πάλι. Μαγειρέψτε το έστω πρόχειρα (πχ. αν επρόκειτο να το μαγειρέψετε στο φούρνο, απλά βράστε το), αφήστε το να κρυώσει και τότε καταψύξτε το πάλι.

 

 

 

 

 

 

πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea