Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνετε τα χέρια σας στα μηχανήματα αέρα στις τουαλέτες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν είναι λίγες οι τουαλέτες σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια που έχουν, εκτός από χαρτί, μηχανήματα που στεγνώνουν τα χέρια με ζεστό αέρα.

Πολλοί από εμάς, μόλις πλύνουν τα χέρια τους, τα βάζουν κάτω από τα μηχανήματα για να φύγουν τα νερά. Ωστόσο, αυτή η κίνηση είναι λάθος, καθώς μαζί με τον ζεστό αέρα εξαπλώνονται και μικρόβια.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνιστερ στη Βρετανία, που έκαναν τις σχετικές έρευνες και δημοσίευσαν τα ευρήματα τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Applied Microbiology, διαπίστωσαν πως τα συγκεκριμένα μηχανήματα με αέρα εξαπλώνουν 1.300 φορές περισσότερους ιούς και μικρόβια από ό,τι το στέγνωμα με χαρτοπετσέτες.

Η συγκεκριμένη μελέτη του Γουεστμίνιστερ είναι παρόμοια με έρευνα του Leeds το 2014, όταν και αποδείχτηκε ότι η μέθοδος στεγνώματος AIRBLADE εξαπλώνει μόλις 27 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι το χαρτί.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika