Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Γιάννης Καλλιάνος: Επιστρέφει ο χειμώνας από τη Δευτέρα το απόγευμα – Πτώση στον υδράργυρο, βροχές και χιόνια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Βουτιά της θερμοκρασίας και καταιγίδες. Φθινόπωρο θα θυμήσει ξανά από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου ο καιρός, αν και η αλλαγή φαίνεται ότι θα κρατήσει για λίγο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εντείνονται από τα απόγευμα στο ηπειρωτικά της χώρας.

Για πτώση της θερμοκρασίας και νέο κύμα κακοκαιρίας από την ερχόμενη Δευτέρα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει: 

“Επιστρέφει ο χειμώνας από τη Δευτέρα το απόγευμα – Πτώση 12°C στον υδράργυρο, βροχές και χιόνια
Προλαβαίνουμε μέχρι και την Κυριακή να απολαύσουμε τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μόνη εξαίρεση βέβαια τα βόρεια τμήματα της χώρας, όπου το Σάββατο αλλά ιδιαιτέρως την Κυριακή θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Επίσης μέχρι και την Κυριακή οι θερμοκρασίες που θα σημειώνονται θα είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με την μέση τιμή για την εποχή αφού οι μέγιστες τιμές θα αγγίζουν κατά τόπους τους 25-26°C.

Από τη Δευτέρα όμως όλα θα αλλάξουν. Αναμένονται ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή των Βαλκανίων που σταδιακά θα ρίξουν τη θερμοκρασία, πρώτα από τα βόρεια και εν συνεχεία από το βράδυ της Δευτέρας και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις σε πολλές ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα οι καιρικές συνθήκες θα θυμίζουν προχωρημένο χειμώνα αφού οι βροχές φαίνεται ότι θα είναι αρκετές, οι πιθανότητες για τοπικές χαλαζοπτώσεις αυξημένες και οι χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές εκεί όπου θα εκδηλωθούν. Ενδεικτικά προβλέπεται να χιονίσει στις περισσότερες περιοχές της ηπεριωτικής Ελλάδας πάνω από τα 1000 μέτρα, ενώ σε Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου (750-800 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι στα πελάγη και από βόρειες διευθύνσιες, φτάνοντας ακόμη και τα 8-9 μποφόρ σε αρκετές περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στα θαλάσσια δρομολόγια αλλά και σε κάποιες από τις πτήσεις, κυρίως από και προς τα νησιά του Αιγαίου.

Αλλαγή 180 μοιρών λοιπόν προβλέπεται στον καιρό από τη Δευτέρα, ενω με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Τετάρτη και έπειτα διαφαίνεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού.”

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika

Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo & ο αδιαπραγμάτευτος λόγος

Efi Nika