Newsitamea.gr
AMEA news

Για την υπουργική απόφαση για τους αναπληρωτές ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η πρόταση της ΕΣΑμεΑ στη διαβούλευση για το σχέδιο της υπουργικής απόφασης «Καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ΕΑΕ» έγινε τελικώς δεκτή, όπως διαπιστώνεται στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε με το ΦΕΚ B 1239 – 10.04.2017 και τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης».

Πιο συγκεκριμένα η ΕΣΑμεΑ ζητούσε : Στο άρθρο 3 που αναφέρεται στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών, ζητάμε στην παρ. 1 Γ. την αντικατάσταση της φράσης «επ’ αόριστον αναπηρία 67%» με τη φράση «άτομα με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον, όπως διαπιστώνεται από τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ, εφ’ όσον είναι σε ισχύ».

Στην υπουργική απόφαση όπως δημοσιεύθηκε πλέον αναγράφεται: α) Η αναπηρία 67% και άνω εφόσον η αναπηρία δεν οφείλεται σε κανένα ποσοστό σε ψυχικές διαταραχές ή η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, επτά (7) μονάδες, β) Η αναπηρία 67% και άνω ενός ή περισσοτέρων τέκνων, επτά (7) μονάδες. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη σχετικής πιστοποίησης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και οι υποψήφιοι να είναι ικανοί για εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε φορά στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Απαλείφεται δηλαδή η προϋπόθεση στην υπουργική απόφαση για ύπαρξη γνωμάτευσης με τον όρο εφ’ όρου ζωής αναπηρία. Το πιστοποιητικό αναπηρίας του εκπαιδευτικού με αναπηρία ή εκπαιδευτικού γονέα τέκνου με αναπηρία πρέπει να είναι σε ισχύ, είτε από ΚΕΠΑ, ΑΝΥΕ, ΑΣΥΕ, νομαρχιακή επιτροπή κλπ., σύμφωνα με όλες τις ισχύουσες διατάξεις. Η ΕΣΑμεΑ ζητά από το υπουργείο η αυξημένη μοριοδότηση να ισχύσει και για τους ΕΕΠ/ΕΒΠ με αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προώθηση της πρότασής της προς το υπουργείο Παιδείας, με την οποία ζητάει, με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του ν.4440/2016 (ΦΕΚ 224 Α΄), όπου στο άρθρο 25 θεσπίστηκε η κάλυψη ποσοστού 15% των προσλήψεων από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους, την εφαρμογή των εν λόγω ρυθμίσεων στη γενική και ειδική εκπαίδευση για την πρόσληψη μόνιμων ή αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και των εκπαιδευτικών που έχουν υπό την προστασία τους άτομο με αναπηρία.

Η πρόταση βρίσκεται εδώ.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea