Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γεννήθηκε μωρό «κύκλωπας» στην Αίγυπτο!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

89

Γεννήθηκε μωρό «κύκλωπας» στην Αίγυπτο!

Άφωνοι έμειναν οι γιατροί που βοήθησαν μια μητέρα να φέρει στον κόσμο το παιδί της στην πόλη El Senbellawein, στην βορειοανατολική Αίγυπτο.

Το βρέφος πάσχει από μία από τις πιο σπάνιες ασθένειες που είναι γνωστές στον άνθρωπο, γνωστή ως “κυκλωπία” από την ελληνική λέξη “Κύκλωπας” της μυθολογίας μας.
Το παιδί γεννήθηκε με μόνο ένα μάτι στο κέντρο ακριβώς του προσώπου του, ενώ ακόμα και η μύτη και το στόμα του είναι επί της ουσίας ενωμένα. Το μόνο μάτι και η μύτη που λείπει, είναι αποτέλεσμα των οφθαλμικών κογχών του αγοριού που δεν αναπτύσσονται σωστά στην μήτρα.
Τα περισσότερα μωρά με αυτή τη διαταραχή δεν επιβιώνουν καθώς συχνά έχουν άλλα σοβαρά ελαττώματα, συμπεριλαμβανομένης μιας σοβαρά αλλοιωμένης καρδιάς.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της σαουδαραβικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας slaati.com, οι γιατροί πιστεύουν πως η παραμόρφωση μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού των φαρμάκων που λαμβάνονται από τη μητέρα ή από την έκθεσή της σε ακτινοβολία.
Ο δρ Ahmed Badruddin, ο οποίος εποπτεύει την κατάσταση του μωρού στο νοσοκομείο, είπε το βρέφος γεννήθηκε και με άλλες παραμορφώσεις στο σώμα του και δεν αναμένεται να επιβιώσει πάνω από λίγες ημέρες.
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι η μοναδική που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους συντετριμμένους γονείς του παιδιού, οι οποίοι ακολουθούν ειδική θεραπεία με τη βοήθεια συμβούλων ψυχικής υγείας για να ξεπεράσουν το σοκ.
Η συγκεκριμένη διαταραχή συμβαίνει περίπου 4 φορές ανά 1.000 εγκυμοσύνες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγκυμοσύνη δεν ολοκληρώνεται.
Είναι μια πάθηση που εμφανίζεται πιο συχνά σε ζώα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika