Newsitamea.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ

Γεννήθηκε με μισή καρδιά, οι γιατροί την επιδιόρθωσαν με υλικό που φτιάχνουν τα αδιάβροχα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

 

6954226304_b5385dff0c_z

Γεννήθηκε με μισή καρδιά, οι γιατροί την επιδιόρθωσαν με υλικό που φτιάχνουν τα αδιάβροχα!

Χειρουργοί στη Βρετανία πραγματοποίησαν εγχείρηση- θαύμα όταν επιδιόρθωσαν την καρδιά ενός μικρού κοριτσιού με υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή αδιάβροχων.

Η μικρή ασθενής γεννήθηκε με τα όργανά της στη λάθος πλευρά του σώματος και με μισή καρδιά. Οι γιατροί κατασκεύασαν μια νέα βαλβίδα από αδιάβροχο Gore-Tex, για να βοηθήσουν την καρδιά να αντλεί αίμα και να δουλεύει.

Ο πατέρας του 5χρονου κοριτσιού δήλωσε ότι αναρρώνει πολύ καλά και κανείς ποτέ δεν θα μάθει ότι μέρος της καρδιάς της φτιάχτηκε από υλικό που χρησιμοποιείται για αδιάβροχα.

Η μικρή ασθενής μεταφέρθηκε στο Bristol Royal Hospital for Children μόλις γεννήθηκε, το 2009, και χειρουργήθηκε όταν ήταν 10 ημερών για να αλλάξουν πορεία όλες οι φλέβες στην καρδιά.

Οι χειρουργοί κατασκεύασαν μια σύνδεση μεταξύ της καρδιάς και των πνευμόνων της από υλικό Gore-Tex, ώστε το αίμα να ρέει ανάμεσά τους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν ακόμα 4 επεμβάσεις για να ολοκληρωθεί η ικανότητα της καρδιάς να αντλεί αίμα καθώς το κορίτσι μεγάλωνε.

Η μικρή χειρουργήθηκε και πάλι στην ηλικία των 9 μηνών, των 11 μηνών, των 2 ετών, ενώ η τελευταία εγχείρηση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika